Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arası “Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması” Kula’da gerçekleştirildi.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arası "Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması" Manisa il finali Kula Şah Süleyman Camiinde gerçekleştirildi. Kula Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen yarışmada Manisa ve Merkezdeki 10 okul birincisi yarıştı. Kula İlçe Müftüsü Kamil Kırkız’ın komisyon başkanı olduğu yarışmaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sema Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Etem Dağlı, Eğitim Birsen Kula Şube Başkanı Adem Sümen Memursen Kula temsilcisi Ali Osman Sönmez STK Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kula Şah Süleyman Camii’nde gerçekleştirilen Merkez ve diğer ilçelerden 10 İmam Hatip Lisesi öğrencisinin katıldığı yarışma, Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından ev sahipliğini üstlenen Kula il Milli eğitim Şube Müdürü Sema Çiftçi tarafından açılış konuşması yapıldı. Çiftçi yaptığı konuşmada “Hutbe yarışması Nilli eğitim bakanlığı Dil öğretme genel müdürlüğü’nün her sene geleneksel olarak yaptığı bir yarışma. Biliyorsunuz İmam hatip liselerinde en iyi imamları en iyi hatipleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Bugün çocuklarımız için heyecanlı ve güzel bir gün onların heyecanını ortak olmaya geldik. Bu bir yarışma değil bir etkinlik bu yarışmanın kaybedeni kazananı olmayacak çocuklarımız için çok büyük tecrübe olacak onların hayatında unutamadığı bir gün bir an olacak Hepsine başarılar diliyorum" dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Açılış konuşmasının ardından Genç Hatipler minberde hutbe okuyarak birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. 10 öğrencinin yarıştığı yarışma sonrasında Manisa Yunusemre ilçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Çakar birinci olurken, Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cebrail Yıldırım ikinci, Kırkağaç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hamza Yasa ise üçüncü oldu. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere organizasyon heyeti tarafından gömlek battaniye hediye edilirken, yine tüm katılımcı öğrencilere Kur’an-ı Kerim meali ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Yarışmanın birincisi olan Furkan Çakar bölge yarışmalarında Manisa’yı temsil edecek.

Ödül töreni sonrası konuşan ve tüm katılımcıların gönüllerin birincisi olduğunu sadece bölge yarışmasına gidecek olan öğrenciyi belirlemek adına tatlı bir rekabetin yaşanacağını ifade eden Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan "Bu yıl Manisa genelinde yapılan Genç Hatipler hutbe okuma yarışmasında ilçemiz ev sahipliği yaptı. Ben katılan tüm öğrencilerimize ve ilçelerimize teşekkür ediyorum. Tatlı bir rekabet oldu. Aslında hepsi birbirinden üstündü hepsini tek tek kutluyorum. Bu tür faaliyetlerin daha çok yapılmasını istiyorum" dedi.

Yarışmada jüri komisyon başkanlığını yapan Kula İlçe Müftüsü Kamil Kırkız, katılan öğrencilere başarılar dileyerek, "Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu yarışmayı Kula’da tertip ettikleri için teşekkür ediyorum. Hutbedeki arkadaşlarımızın okuduğu gibi muhakkak ki Allah iyiliği adaleti yakın akrabayı emrediyor. Çirkin işleri insanları zulmetmeyi yasaklıyor. Ayetini hep devamlı okudular. Bizde puanlamayı yaparken hep bu adaleti göz önünde bulundurmaya çalıştık. Bütün hocalarımıza bu çocuklarımızın yetiştirilmesinde anne ve babalarımıza teşekkür ediyorum. Aslında birinci bir tane değil 10 tane birincimiz var. Tatlı bir rekabet yapıldı" dedi.

Yarışmada birinci olan Yunusemre ilçesi İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Furkan Çakar, “Şuan çok mutluyum. Beni bu zamana kadar eğiten tüm hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Yunusemre İmam Hatip Anadolu lisesini temsil etmek çok güzel bir duygu" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim