Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline yangınla mücadele temel eğitimi ve yangına müdahale eğitimi verdi. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Teknikerleri Vehbi Koç, Soner Korkmaztürk ve Harun Kayışlı tarafından Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline Yangınla Mücadele Temel Eğitimi verildi. 
"SİGARA İZMARİTLERİNE DİKKAT EDİN"
Eğitimde konuşan itfaiye teknikeri Vehbi Koç, ”Yangınlar kontrolsüz ateş dağılımı sonrasında oluşan yanmalardır. Katı, gaz ve kimyasal olmak üzere yangının çeşitleri ve söndürme şekilleri vardır. Yangın anında ilk yapılması gereken, yangın küçük bile olsa hemen 110 hattını arayarak itfaiyeye haber vermektir. Yangın anında dikkatli edilmesi gereken bir husus da panik yapmamaktır. Sigara içerken çevreye söndürmeden atmamak, ev ve ofislerde mümkün olduğunda sigara izmaritlerine dikkat etmek gerekir. Farkında olmadan ya da söndü zannedilerek atılan bir izmarit yangınlara sebep olabilir. Ayrıca gaz sızıntısı fark edildiği durumlarda da ısı oluşturabilecek hiçbir davranış içine girmemek gerekir. Işık yanıksa kapatmamalı, kapalıysa açmamalıyız. Camları açarak ve ortamı havalandırarak süpürme yoluyla gazı dışarı atmalıyız. Ayrıca evlerimizde yangın tüpleri kullanmalı ve bu tüplerin bakımını düzenli olarak yaptırmalıyız” dedi. 

İtfaiye teknikeri İbrahim Vehbi Koç, Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline yangın söndürme cihazlarıyla nasıl yangın söndürüleceği hakkında da bilgi verdi. Kula Belediyesi ek hizmet binasındaki eğitim sonrasında Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü lojmanlar girişinde itfaiye teknikerleri tarafından yangın söndürme cihazlarıyla yangına müdahale eğitimi verildi.

Editör: TE Bilişim