Kula'da yapımı planlanan Ege Destekli Yaşam ve Sağlık Merkezi kurulacağının müjdesini veren Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, tarihte bilinen en eski kaplıcaların Roma Devri'nden önce Likya zamanında 3000-4000 yıl önce Kula'da da kullanıldığını ifade ederek, "Kaplıcalar Bölgesi'nin ilçe ekonomisine daha çok katkı sağlaması adına yurtdışından birçok firma bizimle görüşüyor. Bölgeye yapılacak olan Termal Yaşam ve Sağlık Merkezi kapsamında İsveç, Hollanda, Belçika, İsviçre, Avusturya, Almanya, Danimarka, Norveç, Japonya, Rusya, Ortadoğu ülkelerinde hedef pazar oluşturma çalışmaları sürüyor. Proje kapsamında genel bir hastanenin yanı sıra uzmanlık alanı Nöroloji, Ortopedi ve Alternatif Tıp, Çin Tıbbı, kök Hücre tedavisi gibi Alternatif Tıp Merkezine sahip büyük bir rehabilitasyon merkezi oluşturulacaktır. Hastane bünyesinde Amerika'da ve Avrupa'da ün yapmış olan Türk doktorları da Türkiye'ye geri çağırarak tersine bir beyin göçü sağlanmaya çalışacağız. 400 hektar alana kapsayacak olan proje 1600 oda, 600 villadan oluşacak. Otel ve villalar devre tatil yöntemiyle satılacak. milletler arası kongrelerin yapılacağı 3 adet büyük konferans salonun da yer alacak. Elektrik üretimi ise Güneş Panelleri ve Termik Enerji santrali tarafından yapılacak. Kurulacak olan otel aynı zamanda tamamıyla kendi organik sebzelerini yetiştirecek. Birçok Ülkede yapılan Termal Tesislere Sosyal Güvenlik Kurumları ödeme yapmakta. Kula'ya yapılacak olan tesislerde de Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olan vatandaşlarımızda faydalanabilecektir" dedi.
Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın Kula'ya yapılacak olan her türlü projenin arkasında olan her zaman tam destek veren AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'ye sonsuz teşekkür ettiğini kaydederek, Su Deposu Mevkiinde yer alan Yüzme Havuzu içinde yapılacak olan Huzur Evi Projesi ve 80. Yıl Rehabilitasyon Merkezi içine yapılacak olan Sosyal ve Kültürel Tesis için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2014 yatırım Programına alınması adına gerekli olan tüm talimatların da verildiğini söyledi.
Toplantı sonunda AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın tarafından Dünyanın 99, Avrupa'nın 58, Türkiye'nin ise İlk Jeoparkı olma ünvanı taşıyan Kula Halkı adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e Kula Evi hediye edildi.

Editör: TE Bilişim