Manisa Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD), Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı işbirliğiyle, Kula Devlet Hastanesi'nde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği ilk aşamada deprem sarsıntısı sonrası anonslarla hastane bahçesinde hummalı bir çalışma başladı. Hastane personeli ve AFAD ekipleri, sağlık malzemelerini doğal afet durumunda belirlenmiş alana taşıdı. Ardından depremde yaralananlar hastaneye, ekipler ise ilk müdahaleye başladı. Kendi araçları ve ambulanslarla hastaneye gelen yaralılara, bahçede belirlenen ve malzemelerin taşındığı alanda sağlık ekiplerince müdahaleler gerçekleşti.

İlerleyen saatlerde ise deprem sonrası oluşan yangın tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği katta mahsur kalan hastalar, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Kula Devlet Hastanesi yönetimince yapılan açıklamada, "Çeşitli nedenlerden kaynaklanan yangınların can ve mal kaybı yarattığını basından ve televizyonlardan izlemekteyiz. Bu nedenle biz de yılda birkaç kez yangın tatbikatı yapıyoruz ve sivil savunma ekibinde görevli personelin yapması gerekli işlerin gözden geçirilmesini sağlıyoruz" denildi.

Muhtemel bir deprem ve yangın durumunda hastane binasının nasıl tahliye edileceği ve yaralıların nasıl kurtarılacağı senaryosu üzerine kurulan tatbikat başarılı bir şekilde son buldu.

Editör: TE Bilişim