Gülmez yaptığı açıklamada, "Son günlerde kamuoyunda yanlış bilgilendirme yapılması sonucu bu basın açıklamasını yapıyorum. Kula'mızın yıllardır özlemini çektiği 154 indirici tarafo merkezi yatırımı var. Bizim yönetimizi ile birlikte son 2 yıldır büyük caba ve gayret ile belirli bir noktaya getirdik. Yer kamulaştırması devlet tarafından Ahmetli köyü yakınlarında yapıldı. Gerke belediyemizin gerekse yönetimimizin takip ve katkılarıyla son aşamaya gelindi ve geçen haftada bunun ihalesi yapıldı. Bu yatırım Kula’mız çok büyük katkı sağlayacaktır. Sanayici yatırımcıları çekmesi açısından. Bu yatırımı olduğundan olmadığını isteyen fitne fesat grupları vardır bu kişiler bu yatırım olmadığını iptal olduğu konusunda yalan söylemektedirler biz bunlara sizin aracılığınız ile cevap veriyoruz. Bu yatırım son hızıyla devam ediyor Görmek istemeyen gözlere bunu gösteremezsiniz bizler Kula için hizmetlerimize devam ediyoruz" dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kula Eski Tedaş sorumlusu ve emekli olduktan sonra AK Parti yönetim kurulu üyesi olan Gürcan Çetinkaya “1995 yılından beri Tedaş tarafından İndirici trafo merkezi ile ilgili çalışmalar başlatılmıştı Geçen yıl içerisinde bu çalışmalarımızı hızlandırarak yer istimlak konusunda işlemlerin tamamlanarak 15 gün önce Yapılacak olan trafonun 5 Bin 50 metrelik Enerji Nakil Hattının ve Trafo merkezinin ihalesi yapıldı." dedi.
Çetinkaya, bu yatırımın İptal edildiği konusunda çıkan söylentilere yönelik yaptığı açıklamada ise, "Bizi bize anlatmaya çalıştılar. Söylentiler bizlerin kulağına kadar geldi fakat her şey ortada yapılan yatırımın ihalesi yapıldı. Kısa sürede çalışmalar başlanacak ve tamamlanacak" dedi.
Kula’ya enerjinin Alaşehir 154 trafo merkezinden geldiğini söyleyen Çetinkaya, gelen enerji Kula’ya yetersiz Kula'da yapılacak olan trafo merkezinin tamamlanması ile birlikte büyük bir sorunun ortadan kalkacağını ve büyük sanayi yatırımcılarının Kula’ya tercih edebileceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim