Kula Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri, görme engelli öğrencilerin sınavlara hazırlanırken büyük sıkıntısını yaşadığı sesli deneme sınavı kitabı eksikliğini gidermek için harekete geçti. Öğrenciler Denizli Görme engelliler okulunu ziyaret ederek 8. sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. TEOG sınavı için kullanacakları deneme sınavlarını seslendikleri USB bellekleri de öğrencilere hediye edildi.

ÖĞRENCİLERİM İLE ENGELLERİ AŞMAYA GELDİK
Görme engellilerin, özellikle TEOG, üniversite, kamu personeli seçme gibi sınavlara hazırlanması için yeterli test kitabı bulunmadığını belirten Proje koordinatörü Felsefe Öğretmeni Zeynep Kaya, "Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi olarak Değerler Eğitimi Projesi kapsamında görme engelliler okuluna geldik. Amacımız TEOG sınavına yardımcı olabilmekti. EBA Portalındaki testleri seslendirdik. 11'inci sınıflar olarak öğrencilerimize hem empati hem sevgi değerini aşılamak istedik hem de arkadaşlarımıza yardımcı olmak istedik. Öğrencilerim ile birlikte engelleri aşmaya geldik." dedi.

ONLARIN GÖZÜ OLMAYA ÇALIŞTIK
Görme engelliler okulunda yalnızca kitap seslendirmediklerini, öğrencilerle birlikte güzel vakit de geçirdiklerini belirten Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Gedik, "Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Değerler Eğitimi Projesi kapsamında buradaki okulumuzu ziyaret ettik. Amacımız burada okuyan 8'inci sınıf öğrencilerimizi TEOG sınavları öncesi ziyaret ederek sınav başarılarına katkı vermek istedik. Aynı zamanda öğrencilerimiz ile kaynaştık güzel bir etkinlik oldu." diye konuştu.
Bekir Sacide Keleşoğlu 11. sınıf öğrencisi Hatice Kel de, "Öğretmenimiz bu projeyi söylediğinde çok mutlu olduk. Daha önce öğretmenimiz ile böyle bir proje yaptık. O projede bir gün boyunca görme engelli, işitme engelli olduk. O proje sonunda arkadaşlarımızın problemlerini daha iyi anladık. Projede öğretmenlerimiz bize test dağıtmışlardı o testleri gözümüz ile ne görüyorsak onları okuduk sesimizi kaydettik. Arkadaşlarımızın yararlanmasını sağladık." dedi.
Memnuniyetini dile getiren Denizli Görme Engelliler Okulu 8. sınıf öğrencisi Atiye Eteke ise duygularını şöyle dile getirdi: "Böyle bir şey beklemiyorduk. Diğer okullardaki kişilerin de bizleri fark etmiş olmalarından mutluyum. Bu ziyarete en kısa zamanda bizde karşılık vermek istiyoruz."
Sadece Denizli'den değil çevre illerden de öğrencileri olduğunu dile getiren Denizli Görme Engelliler Okulu Müdürü Mahmut Çiçek, "Bizim Öğrencilerimiz özel öğrenciler. Gerçekten ne şartlarda okuduklarını görmeniz gelmeniz çok iyi oldu. Okulumuzu çevreye tanıtmak istiyoruz. Manisa’dan öğrencilerimiz var. Çevre illerden öğrencilerimiz var. Öğrenci kapasitemiz oldukça fazla. Biz 72 öğrenci ile devam ediyoruz. Okulumuzdan daha fazla öğrencinin faydalanmasını istiyoruz." dedi.
Öğrenciler ile okulu gezen ve oyun oynayan Bekir Sacide Keleşoğlu öğrencileri görme engelli olan öğrencilere TEOG sınavı için seslendikleri USB bellekleri de hediye etti. Görme Engelli öğrenciler tarafından mini bir konser verildikten sonra öğrenciler tarafından getirilen çeşitli hediyeler takdim edildi. Ayrılık zamanında ise duygusal anlar yaşandı.
Editör: TE Bilişim