Ziraat Bankası, girişimci kadınları desteklemek amacıyla Hazine desteği kapsamında Kredi Garanti Fonu teminat gösterilerek uygun koşullarda kredi kullandırarak pozitif bir ayrımcılık yapıyor.

Ziraat Bankası Kula Şubesi Müdürü Özkan Canan Kula Esnaf Sanatkarlar Odası başkanı Aytekin Şadan’a bankanın kadınlara yönelik sunduğu yeni destekleri anlattı. Bankanın Girişimci Müşteri İlişkileri yetkilisi ile birlikte yaptığı ziyarette “Ziraatli Kadın Girişimci Destek Paketi” hakkında bilgi veren Canan, şunları anlattı:

“Kadın girişimciliğini geliştirmek ve ekonomik-sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmek anlayışını ön planda tutuyoruz. Sunulan avantajlı bankacılık ve kredi ürünleri ile birlikte girişimci kadınların avantajlı kredilerle finansman ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlanıyor. Kadın girişimcilere ait şahıs firmalarına sunulan bu destekte tüzel kişi olma durumunda şirket ortaklığında en az yüzde 50 oran şartı aranıyor.”

Faaliyet süresinin 2 yılı geçmemiş olmasının da bir diğer şart olduğunu vurgulayan Özkan Canan, “Bu koşulları sağlayan girişimcilere Hazine desteği kapsamında Kredi Garanti Fonu teminat olarak alınabilmekte bu şekilde kredilendirilen kadın girişimciler teminat sorununu ortadan kaldırmış olmaktadır. Bu şartları taşıyan kadın girişimcilere uygun koşullarda kredi kullanma imkanı sunuyoruz. Ayrıca bankamızın uygulamış olduğu azami vadeler Rotatif (BHC) için 3 ay, AET Aylık Eşit Taksit için 60 ay, İş yeri edinme kredisi için 96 ay, Taşıt için 60 Ay vade şeklindedir.” dedi.

Kula Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan da bankanın yeni desteğinin çok isabetli olduğunu belirterek, “Kadınlara pozitif ayrımcılığı destekliyoruz. Kadınların iş hayatına katılması, aile bütçelerine katkı yaptığı gibi, özgüvenlerini de artırmaktadır. Kadınların kendi ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları, yalnız başlarına ayakta durabilmeleri bizim için önemli bir kazanımdır. Kula’da bize kayıtlı olan 150 kadın üyemizde bulunmaktadır. Bizde kadın üyelerimize bankanın sunmuş olduğu bu imkanları bildireceğiz. Ziraat Bankası’nın kadınları düşünerek onlara yönelik bir destek sunmasını önemsiyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim