Kula ilçesinde gerçekleştirilen Mart ayı olağan belediye meclis toplantısında olaylar çıktı. İlçenin Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, iddiaya göre, meclis toplantısını takip etmek isteyen iki gazetecinin salonu terk etmesini istedi. Gazeteciler ise toplantıyı takip etmek istediğini ifade ederek, salonda kalmak istediğini dile getirdi.

Sinirlenen belediye başkanı, iddiaya göre, zabıtalara "atın bunları dışarı" diyerek talimat verdi. Sözlü tartışmanın çıkması üzerine masadan kalkan Hüseyin Tosun, ilçede günlük yayın yapan Kula Haber gazetesi İmtiyaz Sahibi Hasan Yiğen ve Kula Haber Yazıişleri Müdürü Alaattin Yakın'ı itekleyerek dışarıya çıkardı.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ TOPLANTIYI TERK ETTİ
Gazetecilerin dışarıya atılması üzerine AK Partili meclis üyeleri de bu duruma tepki göstererek, toplantıyı terk etti. Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'un hareketinin yanlış olduğunu ifade eden meclis üyeleri, bir basın açıklaması yaparak durumu kınadı. 
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Grup Başkanı İsmail Hakkı Kavas, toplantıda yaşananları şöyle anlattı: "19.30'da toplanması gereken belediye meclis toplantısı için meclis salonuna gittik ve yaklaşık 10 dakika belediye başkanının salona gelmesini bekledik. Salona gelen belediye başkanı, hiç hakkı olmamasına rağmen salonda bulunan basın mensubunun dışarı çıkarılması için zabıtalara talimat verdi. Hiç bir kanunda, usulde yer almamasına ve bütün uyarılarımıza rağmen basının dışarı çıkarılmasını istemek nasıl bir haleti ruhiyenin neticesidir? Zabıtanın basın mensubunu dışarı çıkaramaması üzerine oturduğu kürsüden kalkıp kapıya kadar gelerek basın mensubunu yaka paça dışarı atmak bir belediye başkanına hiç yakışmamaktadır. Bu nasıl bir usuldür? Bu nasıl bir üsluptur? Bu sinir hali hangi suçluluk psikolojisinin neticesidir?" 
Öte yandan, çıkan olaylardan sonra gazeteci Hasan Yiğen, belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Editör: TE Bilişim