Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Zaferiye Mahallesinde bulunan alana inşa edilecek Spor Salonu ve Gençlik Merkezi 14 Kasım’da ihaleye çıkıyor. Proje, bölgedeki yeşil alan ve ilçenin spor tesisi ihtiyacını karşılayacak. İhale ile ilgili detaylı bilgi ve şartname, hem resmi ilan olarak gazetelerde hem de Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yayınlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Kula’ya yeni bir spor kompleksi projesinin tamamlandığını ve içerisinde temelinin atılacağını söyleyen AK Parti Kula ilçe Başkanı Ahmet Palabıyık, "Bölgemizde tek, Türkiye’de sayılı tesislerden birisi olacak bu kompleks Kulamıza ayrı bir değer katacak. Bu tesisin özellikle Zaferiye Mahallesinde yapılıyor olması bizim için ayrı bir önem taşıyor. Daha öncede Sentetik Futbol Sahası, Kız Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi gibi kurumları da yine bu bölgede yapılmıştı. Bunların hepsini bir arada düşündüğümüzde Zaferiye Mahallesine bu tesisler ayrı bir değer katacak” dedi.

Yapılacak kompleksle ilgili bilgiler veren Palabıyık, “Spor kompleksinin 4 ana girişi bulunacak. Sporcularımız ve gençlerimiz için her şey düşünüldü. Zemin katta fitness salonu, restaurant, idari birimler, soyunma odaları, birinci katta tribünler, fuayeler, kamp eğitim merkezi yatak odaları, teras ve Bodrum katta depolar ve teknik birimler bulunmaktadır. Spor kompleksinin açık alanlarında Kula ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen yağlı güreş etkinliği için güreş alanı, 200 seyircili taşınabilir tribün, yeşil alanlar ve açık otopark bulunmaktadır. Tesisimizi Manisamıza ve Kulamıza kazandırılmasında emeği geçen başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a, Manisa milletvekillerimize, ve özellikle Spor Toto Teşkilat Başkanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na çok teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum dedi" dedi.

Kula Kaymakamı Murat Güven ise, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Zaferiye Mahallesine yaklaşık 15 dönümlük alan üzerine spor kompleksi oluşturuluyor. 5 bin 909 metrekarelik kapalı alan üzerine yapılması planlanan spor kompleksinde; spor salonu, yüzme havuzu, kamp eğitim merkezi, fitness salonu ve açık spor alanları bulunacak. Ege bölgesinde tek olacak ve Kula’ya yakışacak bir tesisin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese ilçem adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kaynak: iha