Kula Belediyesi Ek Hizmet Binası Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula Ortopedik, Spastik ve Özürlü Çocukları Koruma ve Yardım Derneği Başkanı İsmail Canseven ve Mustafa Ersöz, Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Şubesi Temsilcisi Buket Turamanlar, Celal bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksekokulu öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr Nilgün Kök, Üniversite öğrencileri katıldı.
Engelsiz Kula Projesi Koordinatörü Sait Bozer, "9 ay süren projemizde artık bitti. Proje kapsamında Kula merkez ve köylerinde bulunan engelli bireylerimize yönelik bir dizi faaliyet gerçekleştirdik. Köy ve Mahalle Muhtarları ile yaptığımız toplantıda Kulada ne kadar engelli birey olduğu konusunda engelli haritası çıkardık. Engelli bireylerimiz ve ailelerinin hukuksal hakları konusunda bilinçlenmesi için Engelli Hakları Konferansı düzenledik. Kula Kaymakamlığı başkanlığında Engelli Konseyi oluşturduk. Kula Devlet Hastanesinde engelli Danışma masası kuruldu. Ve en önemlisi Kula'da Engelli vatandaşların ulaşımını sağlayacak olan Engelsiz Yaşam Sağlık Aracı'nı hizmete soktuk" dedi.
Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula'da engelleri aşmak adına birçok projeye imza attıklarını, istihdamdan eğitime, sağlıktan alt yapıya toplum bilinçlendirilmesi için seminer, eğitim ve konferanslar verdiklerini söyledi. Zafer Kalkınma Ajansı'ndan alınan hibe ile bu zamana kadar yapılan tüm çalışmaları tek çatı altında toplayarak, Engelsiz bir Kula için çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Aşkın, "Kula'da 9 ay süren proje kapsamında kurulan engelli koordinasyon ve çağrı merkezi ile engelli vatandaşların her türlü ihtiyacı karşıladık. İlçemizde yaşayan engelli bireylerin sosyal hayatta karşılaştıkları en temel sorunlarda birisi de ulaşım sorunlarıdır. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Engelsiz Kula Projesi kapsamında Kula Belediyesi Engelsiz Yaşam Sağlık Aracı 10.01.2014 tarihi itibariyle hizmete başlamıştır. Engelli Bireylerimizin Sağlık Kuruluşlarına ve Kamu Kurumlarına ulaşımını sağlayacak olan Aracımız Hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz ulaşım verecektir. Aracımız aynı anda 5 engelli bireye taşıma kapasitesine sahiptir. Kula Belediyesi Engelsiz Yaşam Sağlık Aracı Akülü ve Tekerlekli Sandalye kullanan Engelli Bireyleri taşımasına olanak sağlamanın yanında Engelli Bireylerin yolculuk esnasında güvenliklerini sağlamak amacıyla özel güvenlik kemerleri araçta mevcuttur. Kula'da yaklaşık olarak 200 adet akülü araç dağıtımı sağladık. Ekolojik oyuncak Atölyesi ile de 60 engelli vatandaşımıza istihdam sağladık. Alt yapı çalışmalarında ise Yunus Emre Kent Meydanı çerçevesinde Engelli Rampalarını uyguladık. Proje kapsamında 872 engelli vatandaşımıza ulaşarak onların ihtiyaçlarını ve taleplerini tespit ettik. Engelsiz Kula Projesinin hayata geçmesinde emeği geçen personelime, dernek üyelerine, rehabilitasyon merkezlerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Şube Temsilcisi Buket Turamanlar, ajans olarak bu zamana kadar yapılmış olan en güzel projelerden biri olduğunu ifade ederek böyle bir proje Engelli vatandaşlara destek olmaktan ajansı adına çok mutlu olduklarını söyledi. Kula Belediyesi'nin Zafer Kalkınma Ajansı'na birçok proje başvurusunda bulunduğunu çoğunun da onaylandığını belirten Turamanlar, Kula Belediyesi'nden yeni projelerinde geleceğini ve bunu heyecanla beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim