Kula Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı tarafından, 4 Şubat Dünya Kanser günü münasebetiyle Kula Devlet Hastanesi bahçesinde stant açıldı.

Kula Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Aybüke Aslı Ayyıldız’ın da bulunduğu stantta, kanser ile mücadele ve kansere karşı alınacak tedbirler konusunda vatandaşlar bilgilendirilerek, kanserin temsili olarak gösterilen pembe renginde kurdeleler takıldı. Açılan standı ziyaret eden Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Dahiliye Uzmanı Uzman Dr. Vahit Demir’e de Kula Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Aybüke Aslı Ayyıldız tarafında pembe kurdele katıldı.


Açılan standın farkındalık oluşturmak ve halkı kanser konusunda bilinçlendirmek için ifade eden Kula Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Aybüke Aslı Ayyıldız, "Tüm kanserlerin yüzde 70-80’inde sebebin çevresel faktörler olduğu tahmin edilmektedir. Kanser yapıcı etkileri bilinen maddelerden korunmak, kanserden korunmada en önemli faktördür. Kanserin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ve iyileşmenin erken teşhis ile doğru orantılı olduğunu unutmamalıyız.” dedi.


Dr. Ayyıldız ayrıca, Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Dahiliye Uzmanı Uzman Dr. Vahit Demir’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim