Diyabet ve obezite konusunda farkındalık oluşturmak için stant açtıklarını söyleyen Çelik, Ramazan ayı içerisinde insanlara yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite, obezite ve diyabetle ilgili bilgiler vereceklerini söyledi.
Çelik, obezitenin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, "Açtığımız standa kişilerin beden kitle endeksini ölçüyoruz ve onların şişman olup olmadığını tespit ediyoruz.” dedi. Çelik açıklamasında ayırca standın kurulmasında desteklerini esirgemeyen Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Vahit Demir, Hastane müdürü Ali Akarsu ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Saniye Polat’a da teşekkür etti.
Türkiye'de 6,6 milyon diyabetli olduğunu bunlardan 2,5 milyon kişinin ise diyabet hastası olduğunun farkında olmadığını kaydeden Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr Vahit Demir, "Diyabet ve diğer hastalıklar sağlıksız bir toplum oluşturuyor. Diyabet tedavi edilebilir ama erken ve önceden teşhis çok önemli. Diyabete karşı belirli aralıklarla kan tahlili yapılmalıdır" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim