Kula Yunus Emre Kent Meydanında Kula Belediyesi tarafından kurulan 'Çanakkale Destanı Platosu'nda temsili Çanakkale Şehitlik Anıtı, sargı yeri, savaşta kullanılan savaş aletleri, 57. Alay Şehitliği ve anıtı, Seyit onbaşı ve topu, karavana çadırı, cephede yaralanan askerlerin tedavi edildiği çadır ve temsili şehit mezarları yer aldı.
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un, açılışını yaptığı Çanakkale Destanı Platosu, gün boyu çeşitli okullardan öğretmenleri ile gelen öğrenciler ve vatandaşlar ile doldu. Bazı öğrenci ve öğretmenler göz yaşlarını tutamadı
Organizasyonu hazırlayan Beyazdüşler sahnesi sahibi Zafer Kaya, “Çanakkale Destanını Türkiye’nin çeşitli ilçe ve illerinde canlandırıyoruz. Her bölümünü gençlerimize çocuklarımıza anlatmaya çalışıyoruz. O Ruhu o aşıyı vermeye çalışıyoruz. 30 kişilik oyuncu ve teknik kadroyla hizmet veriyoruz. Türkiye’nin bir çok yerinde gösterilerimizi yaptık. Ciddi sayıda seyirci talebi oluyor. Bütün öğrencilerimiz geliyor izliyorlar. Amacımız Ecdadımızın ruhunu gençlerimize gelecek nesillere aktarmaktır." dedi.
Konuyla ilgili konuşan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ise, "Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz, vatan müdafaasında ve evine giderken dahi yaşanan saldırılar nedeniyle şehitler verirken Çanakkale ruhunu Kula'da yaşanmasını istedik. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin milli bilinç ve duygular ile yetişmesine bir nebze olsa da Kula Belediyesi olarak buna katkı sağlamayı amaçladık." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim