Sazlı sözlü eyleme CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Özgür Özel, Kula Eski Belediye Başkanı Selim Aşkın, Gökçeören Eski Belde Belediye Başkanı Hikmet Bacak, Ak Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, CHP Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga ve 3 bine yakın vatandaş katıldı. Şenlik havasında geçen eylemde Jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. 

OLDU BİTTİYE GETİRİLİYOR

Kula Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Av. Nihat Dayan;” Şu an üzerinde bulunduğumuz alanda Manisa Büyükşehir Belediyesince oldu bittiye getirilerek, çöp toplama ve depolama merkezi yapılmak istenmektedir. Temmuz 2014 ayı içerisinde öğrenmiş olduğumuz tesis yapma girişimi öncelikle kovuk dere mevkisiydi. Gökçeören halkı olarak karşı çıktık. Çevre komisyonu yapılmayacak kararı verdi, biz böyle biliyorduk. Ancak öğrendik ki maliyet fazla ve ÇED raporu çok maliyetli. Ancak biz bu bölgeye karşı çıkarken, hedefimiz Alaşehir ve Salihli ovalarının da korunmasıydı, sadece Kula değil. Çünkü Kula’ya zararı daha azdı. Ama biz Alaşehir ve Salihli’nin de önemini biliyoruz. Daha sonra ÇED raporu gereksizdir raporu alındığı ve bulunduğumuz bölgeye çöp tesisi yapma kararını ansızın öğrendik. Bulunduğumuz bölge bir ülkemizin en iyi sayılı yüksek hava akımı bölgelerinden birisi olması nedeniyle çöp dökme alanındaki mikropları tüm Kula’ya ulaştıracak bir güce sahiptir. Bu Kula tarım ve hayvancılığıyla, sağlıklı yaşam hakkına yapılan ağır bir tecavüzdür” dedi.  

MAĞDURUN YANINDAYIZ

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel yaptığı açıklamada, "Bugün Gökçeören’de Cemiyet Çeşmesinin yanındayız. Eğer biz buraya gelmezsek, halk burada olmazsa, bu cemiyet çeşmesinin buraya Türkiye’nin sayılı büyük çöp fabrikalarından, katı atık tesislerinden birini yapacaklar. Ancak biz katı atık bertaraf tesisinin yapılmasını elbette Manisa için gerekli ise önemsiyoruz. Ama seçimden önce söylediğimiz şuydu,’Bunun için uygun yer Gökçeören’in, Sandal’ın, Kula’nın sağlığını bozacak bir yer değil. Katı atık bertaraf tesisi yapacaksak doğru yerin çevre mühendisleri ve bilim adamları tarafından belirlenmesi lazım. Onlarda burasının doğru olmadığını söylüyorlar. Burası hayvan otlaklarına, su kaynaklarına, insan yerleşimlerine son derece yakın bir yer. Buraya 7 ilçenin çerini, çöpünü, kokusunu, sineğini, mikrobunu, zehrini taşmaya kimsenin hakkı yok. Buna karşı çıkıyor Gökçeörenliler, Sandallılar, Kulalılar. Bizde her zaman olduğu gibi her zaman haklının, her zaman mağdurun, her zaman mazlumun yanındayız. Bugünde bu dayanışma için buraya geldik” diye konuştu.

KÖYLÜLERİMİZ RAZI OLMALI

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz;” Gökçeören’de katı atık bertaraf tesisleri yapılmak istenilen alandayız. Bu alanda köylülerimizin tarım yaptığını, köylülerimizin geleceklerini, hayvanlarını otlattıkları, geleceklerini yaşattıkları yerdeyiz. Köylülerimiz burada katı atık bertaraf tesisinin yapılmasına taraftar değiller. Buranın çevresel etki değerlendirmesinin son derece iyi yapılmasını ve köylülerin gönüllerinin alınmasını talep ediyoruz. Eğer burada köylülerimiz ikna olursa, katı atık tesisinin yapılabilirliği ama köylülerimiz ikna olmuyorsa, köylülerimiz burada yapılan, yapılacak olan, yapılması düşünülen katı atık bertaraf tesisine razı değillerse bizde köylülerimizle beraber razı değiliz. Onların bu düşüncelerinin yanında olduğumuzu, bu düşüncelerinde onlarla birlikte olduğumuzu, bu bölgenin insanı olarak, bu bölgede yaşayan birisi olarak kirliliği istemediğimizi belirtmek için buradayız”dedi.
Konuşmaların ardından eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

Editör: TE Bilişim