Bu kapsamda bina ve çevresinde bulunan iki binanın yıkım işlemi için düğmeye basıldı. Yıkım işlemi için startı Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun verdi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ekskavatörün operatör koltuğuna oturarak yıkım için kontağa bastı. Kendi kullandığı ekskavatör ile binada yıkım çalışmasını bizzat yönetti. Çalışmaları yerinde inceleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a Milliyetçi Hareket Partisi Kula İlçe Başkanı İbrahim Kilimci, Kula Belediye Meclis Üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi Kula İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinatörü Önder Baştürk eşlik etti. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yapılan yıkım çalışması sonrasında yıkılan alana yapılacak olan çalışmaların projeleri hazır olduğunu ve kısa bir zaman sonra da inşaat çalışması başlayacağını kaydetti.

BAŞKAN ERGÜN "KULA İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"       

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yapılan çalışmaları değerlendirdi. Kula için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğine vurgu yapan Başkan Ergün açıklamasında; "Kula bizlerin ciddi manada değer verdiğimiz ve önemsediğimiz bir ilçemiz. Bu maksat ile Kulalı hemşehrilerimize layık olmak için elimizden gelen gayretin fazlasını gösteriyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi de Orhan Acar binası ve çevresinde bulunan binaların istimlak edilerek yol, park ve kavşak yapım çalışmasının başlamasıydı. Artık bu çalışmanın en sıkıntılı dönemi olan istimlak süreci bitmiş ve yıkım çalışmaları bizzat Kula Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tosun tarafından başlatılmıştır. Memleketimize hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN TOSUN "KULA'MIZA BİR ÇİVİ FAZLA ÇAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yapılan çalışmaların bizzat başında durarak yapılan yıkım çalışmasını yönetti. Çalışmalar esnasında gerekli güvenlik önlemleri alınması noktasında titiz davranan Başkan Tosun, ekskavatörün operatör koltuğuna oturarak yıkım çalışmasını başlattı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yapılan çalışma ile ilgili olarak verdiği bilgilerde şunlara değindi;  “Gelecek nesillere daha iyi bir Kula bırakmak için çalışmalarımıza bir yenisini ekliyoruz. Çok uzun zamandır Kula'nın giriş noktalarından birisi konumunda bulunan Orhan Acar binası, kötü görünümü, trafiği riske sokan konumu ve yan yolu kapatması açısından ciddi risk teşkil ediyordu. Bu durumu değiştirmek için yaptığımız çalışmalar sayesinde istimlak süreci tamamlanmış ve bu gün yıkımına başlamış durumdayız. Binaların yıkılmasının ardından oluşacak alana yeşil alan, yan yol ve D-300 karayoluna kavşak yapılarak Kulalı vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak. Kula marka kent olmak istiyor ise değişmek zorundadır. Bu değişimi gerçekleştirmek ve Kula'yı marka kent yapmak ise bizlerin boynunun borcudur. Artık Kula'nın kötü görüntüsünden kurtulma zamanı gelmiştir. Kula'nın çehresinin değişme zamanı gelmiştir. Bu değişim durmaksızın devam edecek ve Kula marka kent olma yolunda ciddi adımlar atacak. Yapılan çalışmaların Kula'mıza ve memleketimize hayırlı olmasını diliyor, başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün ve Daire Başkanlarımız olmak üzere, yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim