Öğrencilerden bazıları gözlerini kapatırken bazıları koltuk değneğiyle bazıları da ellerini bağlayarak toplumdaki engellilerin bir gün içinde neler yaşadığını ve neler hissettiğini anlamaya çalıştı.
Okuldaki bütün derslere engelli bireyler olarak giren öğrenciler teneffüslerde ise kantinden alışveriş yapmaya çalıştı. Etkinlik sonunda öğrenciler tüm sınıfları gezerek gün içerisinde yaşadıkları duyguları, zorlukları anlattı. Merdivenleri inip çıkarken, yemek yerken, yazı yazarken hangi durumda kaldıklarını tüm okulla paylaşan öğrenciler, engellilerin toplumdan dışlanmaması gerektiğini ve herkesin yardımcı olması konusunda hemfikir olduklarını belirtti.
Etkinliğe katılan 7/B sınıfı öğrencisi Belinay Urlu, “Bir gün bile engelli olarak yaşamak çok zor. Oysa; onlar ömürlerini bu şekilde geçiriyorlar. Bu yüzden toplumumuzdaki engelli vatandaşlara elimizden geldiğince yardımcı olmamız ve onları dışlamamamız gerekiyor." dedi.
Etkinliği gerçekleştiren 7/B sınıfı öğretmeni Zeliha İgdi ise şunları söyledi: "Gündelik hayatta yaşarken hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutuyoruz. Bu sebeple onları çoğu kez görmezden geliyor ve farkında olmadan dışlıyoruz. Öğrencilerimizin engellileri ve gazilerimizi daha iyi anlayabilmeleri için böyle bir etkinliği okulumuzda yaptık. Bu sayede tüm öğrencilerde bir farkındalık oluşturduk." diyerek, kendilerine bu konuda yardımcı olan öğrenci, öğretmen ve okul idaresine teşekkür ettiğini belirtti.

 
Editör: TE Bilişim