Kula Toplum Sağlığı merkezinde görevli personel, Kula Devlet Hastanesinde Bilinçsiz Antibiyotik kullanımı ile ilgili bilgilendirme standı açtı.

Her geçen gün tehlikesi artan ve özellikle çocuklarda ölüme yol açabilecek antibiyotiklerin bulunduğunu ifade eden görevliler, Kula halkını bilinçlendirme adına devlet hastanesi bahçesinde stant açtılar. Broşür dağıtarak bilgilendirmelerde bulunan görevliler, antibiyotiğin her hastalığa çare olmadığını ve hekim tavsiyesi dışında kullanılmasının tehlikeli olduğunu vurguladılar.

Kula Toplum Sağlığı Merkezi eğitim hemşiresi Şule Yıldız, vatandaşlara tek tek broşür dağıtarak antibiyotiğin yol açtığı riskleri anlattı. Yıldız, hekim tavsiyesi dışında antibiyotik kullanımının hastalıklardan çok daha tehlikeli olduğunu ifade ederek bazı konularda bilgilendirmelerde bulundu. Yıldız, antibiyotiklerin yaklaşık yarım yüzyıl önce keşfedildiğine dikkat çekerek, “O zamanlar birçok enfeksiyon hastalığı, antibiyotik ile rahatlıkla tedavi ediliyordu. Ancak daha sonra yanlış kullanım yüzünden, bakteriler direnç kazandı. Bu şekilde hem tedavi güçleşti, hem de maliyet arttı. Bu nedenle halkımıza antibiyotiklerin yalnızca bakteriyel enfeksiyonlarda işe yaramadıklarını, antibiyotiklerin nezle ve gripte de faydasız olduğunu belirtmek istiyoruz” dedi.

“Amacımız halkımızı uygun olmayan kullanımlarına karşı bilinçlendirmek” diyen Yıldız, “Bu nedenle çalışmalarımızı hastanelerde ve çeşitli birimlerde anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Yıldız ayrıca, bu çalışmalarda kendilerine destek sağlayan Kula Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız ve Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Dahiliye uzmanı Dr. Vahit Demir’e de teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim