MANİSA’nın tarihi yapısını yansıtan ve Manisa için önemli bir yere sahip olan Kula’nın tarihi evlerinde restorasyon çalışmaları Beyler Evi’nden başlıyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, tarihi evin restorasyonunu üstlenen firma yetkilileri ile birlikte Beyler Evi’nde incelemelerde bulundu.

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Kula’yı cazibe merkezi yapacak projelerin startını vermeye başladı. Tarihi Kula evlerinden Beyler Evi’nin restorasyonu ile ilgili çalışmalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığından İnşaat Mühendisi Naz Erol ve Mimar Berçem Özcan, tarihi Beyler Evi’nin restorasyonunu üstlenecek firma yetkilileriyle incelemelerde bulundu. Tarihi yapının aslına uygun şekilde yapılması noktasında istişarelerde bulunulurken, incelemeler sırasında heyete Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Kula Belediyesi Restoratörü Zeynep Pehlivanlar’da eşlik etti. Beyler Evi’nin imzalanan protokol çerçevesinde 1 Milyon 24 bin 585 liraya restore edileceği belirtilirken, konuyla ilgili açıklamayı Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yaptı. Tosun, “Kula’da yaklaşık 3 bin tarihi ev bulunmakta. Halihazırda elimizde 120 tarihi evin projesi hazır. Bu evlerimizi bulacağımız sponsorlar ile restore ettirmeyi planlıyoruz. Beyler Evi restorasyonu ihalesini kazanan Adnan Bayram Proje Taahhüt ve İnşaat firması yetkilileri ve projede büyük katkısı olan Manisa Büyükşehir Belediyesinden Mimar ve İnşaat Mühendisi arkadaşlarla Beyler Evi’nde incelemelerde bulunduk. 250 iş günü sonrasında Beyler Evi eski ihtişamlı halini alacak” diye konuştu.

Kula Büyükşehirle Çok Değişecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu’da konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gençoğlu, “Firma yetkilileriyle gerekli protokoller tamamlandı. İmzalanan protokol ile restorasyon süreci başlamış oldu. Kula’nın tarihi evlerine sahip çıkarak kültür ve turizm açısından değişen ve gelişen bir kent ortaya çıkarmak istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda bu süreci başlatmış olduk. Manisa’mız ve Kula’mız için hayırlısı olsun. Umarız bu restorasyonların devamı gelir. Amacımız Kula’yı da Safranbolu gibi turizm kenti yapmak ve cazibe merkezine dönüştürmek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim