Yapılan çalışmalar neticesinde hasat dönemi bitmesine karşın budama tekniği kullanılarak domateslerden ürün alınmaya diğer yandan aynı serada marul üretimi de yapılmaya başlandı. Yapılan budama ile gençleştirilen domatesler yakın bir zamanda ürün vermeye başlayacak. Yapılan budamalar neticesinde açılan alanlara da marul ekimi yapılarak seranın boş kalmaması ve üretime devam etmesi sağlandı.

Yapılan çalışmalar ile ilgili olarak açıklama yapan Kula Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler birimi sorumlusu Selim Tekin; "İmkanlarımız çerçevesinde yetiştirdiğimiz ve Kula'nın doğal imkanları ile ısıttığımız seradan yılda iki ürün alıyoruz. Bu kapsamda domateslerin yeniden fide ekimi yerine yetişmiş ürünün budanması yolu ile aynı kökten ikinci kez domates yetiştirmeye başladık. Bu süre zarfında üretimin durmaması için de marul ekimi yaptık. Şu an için ürünlerimiz büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Seramız jeotermal kaynak suyu ile ısıtılıyor. Bu sayede de minimum masraf ile maksimum ürün elde ediyoruz.

Kula'da jeotermal tarım için yapılan bu ön çalışmalar bizlere ve bu konuda üretim yapacak Kulalı çiftçiler için gerekli bilgi birikimi sağlıyoruz. Amacımız Kula'da jeotermal tarımın daha da ileri noktaya taşınmasını sağlayarak üretimin artmasıdır ve Kula Belediyesi olarak jeotermal seracılığın öncüsü olmaktır. Bizlere bu konuda desteğini esirgemeyen Kula Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Yapılan çalışmaların daha sağlıklı ilerlemesi ve jeotermal suyun daha sağlıklı olarak seraya ulaştırılması maksadıyla sıcak su boru sistemi yeniden döşendi. Bu sayede sıcam su daha verimli olarak seraya taşınmış olacak.

Editör: TE Bilişim