Keyfi Sedir Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıya Manisa AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, başkan yardımcıları Zafer İkinci, Abdullah Polat, Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Özkan, eski Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı. Kahvaltı sonrası konuşma yapan Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, kahvaltıya katılanlara teşekkür ederek, Kula'nın sorunlarına değindi. Palabıyık, "Kula’nın bize ciddi ihtiyacı var. AK Parti kaybettiği zaman aslında Kula’nın kaybettiğini, yerel seçimlerden sonra özellikle son 5 aydır yaşadığımız süreçte görüyoruz. Kula’da 5 ay önce göletler konuşuluyordu, okullar konuşuluyordu, asfalt konuşuluyordu, taş konuşuluyordu, kent meydanı konuşuluyordu, jeopark konuşuluyordu. Çok kısa bir süre, 5 ay geçti bunlar unutuldu. Suyu akmayan köyümüz yoktu neredeyse, bu gün suyu akan köyümüz yok. Elektrik sıkıntısı bir taraftan. Yaz sezonu geçiyor bir metre asfalt atılmadı. Taş döşemesi zaten yok. Ne Kula Belediyesi ne de Büyükşehir Belediyesi'nden vatandaşlarımızın alabildiği hiçbir hizmet yok. Dolayısıyla bizim kaybetmemiz değil Kula’nın kaybetmemesi gerekiyor. Bunun için bizim birlik ve beraberliğimizi bozmadan, hep beraber çalışmaya devam etmemiz lazım. Biz kazanacağız, Kula kazanacak inşallah." dedi. 
AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur da Cumhurbaşkanlığı seçiminde gösterdiği büyük gayret ve elde ettiği başarıdan dolayı Kula teşkilatına teşekkür etti. Baybatur; "Cumhuriyet tarihinde ilk defa devletin başkanını devlet olarak sizler seçtiniz ve çok büyük destek sağladınız. Kula’da yüzde 55'e yakın oy oranıyla çok güzel bir cevap verdiniz. Başta Ahmet Başkan'ım olmak üzere tüm dostlarımıza, abilerimize, ablalarımıza ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. 30 Mart’ın çok muhasebesini yaptık. 2009-2014 arasında Kula’ya yapılan hizmetleri hepimiz gördük. Selim Başkan'ım önderliğinde, meclis üyeleri ve partili yöneticilerle birlikte gerçekten ciddi bir gayret sarf ettiniz. Çok güzel çalışmalar yapıldı. Ama takdir böyleymiş. Milletin taktirine bizim boynumuz kıldan incedir. Bunda da bir hayır olduğu kanaatindeyiz. Nerede eksik yaptık, nerede hata yaptık, nerede nasıl kendimizi anlatamadığımızın muhasebesini zaten yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte siz bu birlik ve beraberliğinizi muhafaza ettikçe ben inanıyorum ki önümüzdeki seçimlerde, hem 2015’de hem 2019’da Kula’nın semalarında AK Parti’nin bayrağını tekrar dalgalandıracağız. Biz Kula’ya güveniyoruz. Kula’yı seviyoruz." dedi.
ERDOĞAN'SIZ SİYASET
AK Parti'de düne kadar Recep Tayyip Erdoğan'la gidilen yolda artık O'nsuz siyasete devam edileceğine dikkat çeken Başkan Baybatur, "Ama Recep Tayyip Erdoğan artık Cumhurbaşkanı. Siyasette, başbakanlık pozisyonunda olduğu gibi anayasa gereği çok aktif olamayacak. Tarafsız olması lazım. Kendisi ve bütün teşkilatların istişaresiyle seçilen Pr. Dr. Ahmet Davutoğlu AK Parti’nin yeni genel başkanı ve Başbakandır. Hiçbir endişe içerisinde olmayın. Çünkü bu siyasi hareket 14 Ağustos 2001 yılında kurulmadı. 14 Ağustos 2001 yılında millet 'AK Parti' adını verdi, Rabbim hizmet etmeyi de bu ekibe nasip etti. Ama bu hizmet hareketi çok uzun yıllara dayanan, dava şuurunda hareket eden bir siyasi partidir. Şu anki Cumhurbaşkanımız, liderimiz Tayyip Erdoğan ne diyordu; 'Bu siyasi hareketin ruhu 1071’de Malazgirt’in fethi ile başlamıştır. Alparslan’la, Fatih’le, Kanuni’yle, Yavuz Sultan Selim’le, Abdülhamit Han’la Menderes’le, Özal’la Erbakan’la hep yoğrulmuştur.' Ve bu gün bunun bayraktarlığını AK Parti yapıyor. Bu bayraktarlığı Recep Tayyip Erdoğan yapıyordu. Şimdi de artık bayrak Ahmet Davutoğlu’nda. Önümüzdeki süreçle ilgili hiç üzülmeyelim. AK Parti büyük bir kadro hareketidir. Büyük bir dava hareketidir. Ben inanıyorum ki bizler Ahmet Davutoğlu liderliğinde yine birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman 2015 yılında Kula’da da ve Manisa’nın bütün ilçelerinde, Türkiye’de hep beraber sandıkları tekrar düşmanları çatlatırcasına patlatacağız. Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın. Bu siyasi hareket kutsi bir siyasi harekettir. Bu siyasi hareket başta Allah’ın rızasını kazanmak, daha sonra da milletin rızasını kazanmak adına kurulmuş bir siyasi harekettir." diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim