Konuyla ilgili açıklama yapan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Ağaçlar çok yaşlıydı ve insanların üzerine devrilme riski vardı, yerine yenileri dikilecek" derken, "Bin ağacı bir insan hayatına değişmem" diyerek kendisini savundu.
 
Manisa'da doğaseverleri, siyasetçileri birbirine düşüren Kula'daki ağaçların neden kesildiği Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'un açıklamalarıyla netlik kazandı.
Kula'nın MHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Tosun konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı ve 59 ağacın belediye tarafından neden kesildiğini açıkladı.
Başkan Hüseyin Tosun, "Bu olanlardan mutlu ve memnun değilim" derken şöyle konuştu: "Yapılan çevre düzenlemeleri, sokak sağlıklaştırma çalışmaları ve peyzaj çalışmaları esnasında, elbette kaldırılan ağaçlar için mutlu değilim, son derece üzgünüm. Bu kararı almak zordu, asla ve asla kolay olmayacağını biliyordum" dedi.
HALKA SORDUM
Ağaçları kestirmeden önce bölgede kamuoyu araştırması yaptığını anlatan Tosun, "Bölgede kamuoyu yoklaması yaptırdım, yapılan anket çalışmasından çıkan sonuçta halkın yüzde 88'i ağaçların kaldırılması yönünde görüş bildirdi. Bununla da yetinmeyip Kula'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarıyla görüştüm. Başkanlar da ağaçların kaldırılmasını oy birliği bana bildirdi. Şu an Kula'da bir tek Sivil Toplum Kuruluşu çıkıp bu ağaçlar niye kaldırıldı demeyecektir. Bu da bana yetmedi ve Orman İşletme Şefliğinden ağaçların kaldırılmasının uygun olup olmadığını, sakıncası bulunup bulunmadığını bildirmesini istedim. Onlar da belediyemize ağaçların kaldırılmasında herhangi bir sakınca bulunmadığını bildirdiler. Üzülerek de olsa bu kararı almak zorunda kaldım" dedi.
O AĞAÇLAR ÇOK YAŞLIYDI
"Ağaçlar niye kaldırıldı, bunun altını doldurmak lazım" diyen Kula'nın MHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Ağaçlar kırk yaşın üzerinde, artık çürümüşlerdi. Ağaçlar çok büyük olduklarından caddede oturan sakinler ve iş yeri sahipleri ne güneş ne de ışık alabiliyorlardı. Ayrıca her fırtınada kar yağışında kopan, kırılan dallar her an can ve mal güvenliğini tehdit eder hale gelmişti. Oraya termik santral yapmak için ağaçları kaldırmadık. Oraya alış veriş merkezi yapmak için de ağaçları kaldırmadık. Birinci öncelik orada insan hayatı söz konusuydu, ağaç ile insan hayatı arasında tercih yapma gibi bir şansımız asla olmaz ve önceliğimiz her zaman insan hayatıdır. O bölge ağaç kırılma, devrilme ve kopma oranları ile Kula'nın en yüksek kaza riski olan yeridir. Kimse kusura bakmasın, karar aşamasında yol ayırımına geldiğimizde bin tane ağacı bir insan hayatına değişmem"
GEZİCİ EDASIYLA ŞOVMENLİK YAPMAYIN
Kendisini ağaç katliamı yapmakla suçlayan siyasetçilere halkın yerel seçimlerde cevap verdiğini hatırlatan Başkan Hüseyin Tosun, "Sanki Türkiye'de ilk defa ağaç kaldırıldı havası oluşturulmaya çalışılıyorsa buna da içerler ve üzülürüm. Bu ağaçları kaldırırken ilçemize aynı zamanda hizmet ettiğime inancım tam. Bu ağaçların yeri boş kalmayacak. Yeşiliyle çok daha güzel ve estetik ağaçlarıyla çok daha güzel bir cadde ortaya çıkaracağız. Bu konunun Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile ilgisi olmadığını herkesin bilmesini isterim. Sorumluluk tamamıyla bana aittir. Birileri çıkıp demeç vermeye kalkmasın, memlekette on üç yıldır bir dikili ağacı olmayanlar gezici edasıyla şovmenlik yapmak istiyorlar. Ama ben 'Bir lafa bakarım laf mı diye, bir de adama bakarım adam mı diye'. Köylü bilir ki; 'Tarla sürülmeden ürün alınmaz'. 30 Martta milletimiz tarlayı sürdü, tarlayı süremeyenleri de Ankara'ya sürdü.  Milletimiz merak etmesin, kervan yürür hizmet büyür" diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim