Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile bu yıl 21’inci kez düzenlenen Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri gerçekleştirildi. Yaklaşık 26 başpehlivan ve 150’nin üzerinde pehlivanın yer aldığı güreşleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş takip etti. Er meydanında vatandaşlara hitap eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Bugün Kula, ata sporumuz güreş ile tarihi bir gün daha yaşıyor. Pehlivan demek güç, erdem, kuvvet, ahlak demek. Öyleyse biz bu asil sporu 21’inci kez yaşatmaktan son derece memnunuz. Türkiye’nin her yerinden pehlivanlarımız bugün burada. İnşallah gelecek sene bu güreşler burada yapılmayacak. Eğer yetiştirebilirsek 10 milyonun üzerinde bir rakamla spor kompleksi yapacağız. Önümüzdeki yıl bu güreşleri burada yapmayı planlıyoruz. Bugün burada Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün de bulunmak istiyordu. Ancak babasının rahatsızlığından dolayı aramızda olamadı. Benden sizlere selamlarını iletmemi istedi. Ben de bu güreşlerin düzenlenmesinde verdiği desteklerden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Güreş sevgisi er meydanından belli

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü ise, Yağlı güreşleri takip eden vatandaşlara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını ileterek söze başladı. Başkan Ergün’ün babasının rahatsızlığı dolayısıyla Kula’ya gelemediğini belirten Başkanvekili Güzgülü, “Güreşin ne kadar sevildiği buradan belli. İnşallah Kula ve diğer ilçelerimizde güreş tarihi değerlerini tekrardan bulacaktır diye umuyorum. Ben sözü güreşe bırakmak istiyorum. Pehlivanlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Pehlivanlar kıyasıya mücadele etti

Müsabakalar öncesinde tüm pehlivanlar er meydanında Türk bayrakları ile tur attı. İlk heyecan küçük, yıldız ve orta boydaki pehlivanların karşılaşmalarında yaşandı. Daha sonra başpehlivanlık için 2016 Kırkpınar yağlı güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, 2013 Kırkpınar yağlı güreşleri Başpehlivanı İsmail Balaban, 2002 Kırkpınar yağlı güreşleri Başpehlivanı Hasan Tuna ve Kula Belediyesi Başpehlivanı Onur Şenel’in de yer aldığı başpehlivanlık müsabakalarında pehlivanlar kıyasıya mücadele etti. Vatandaşların yoğun ilgisi eşliğinde yapılan müsabakaların ardından 2016 Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, 21’inci Kula Yağlı Güreşleri Başpehlivanı olurken, Hasan Tuna ikinci, Hüseyin İğcan ise üçüncü oldu.
Editör: TE Bilişim