Kula Muharip Gaziler Derneği ve Kula Kaymakamlığı'nın ortaklaşa planladıkları program çerçevesinde, 20 Temmuz 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan ve gazi olan 10 Kulalı Kıbrıs Gazisi, 40 yıl aradan sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne uğurlandı.
Uğurlama töreninde konuşan, Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez, "10 Kıbrıs gazimizi, Kula'dan şehitler diyarı Kıbrıs'a gönderiyoruz. Kıbrıs Barış Harekatı'nın ardından gazilerimiz Kıbrıs'a hiç gitmemiş. Bugün 40 yıl önce gazi olarak döndükleri Kıbrıs'a gitmenin heyecanını yaşıyorlar. İnşallah bu gezileri güzel ve zevkli geçer. Sağlıkla gider gelirler" dedi.
Gaziler için birçok yere gezi düzenlediklerini belirten Kula Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Çürük ise, "Barış Harekatı sırasında çıkarma yapılan yerlere ikinci kez ayak basacak olmak bizleri duygulandırıyor. 1974 yılında adaya barış götürmek için gittik. Aradan 40 yıl geçti. Şimdi ise gezmek için gidiyoruz. Rabbim bize bu günleri de nasip etti. Şuan çok mutluyum. Bizlere bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kıbrıs Gazileri, minübüs ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na uğurlandı. Gazileri uğurlamaya gelen yakınları, duygulu anlar yaşadı. Uğurlama Törenine Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez, Garnizon Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Erkan Enginar, ilçe emniyet müdürü Hakan Nakışyapar, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, gaziler ve gazi yakınları katıldı. Bir haftalık Kıbrıs gezisi programında Girne, Lefkoşa, Güzelyurt, Gazimagosa, Şehitlikler, Katliam köyleri, tarihsel mirasa sahip yerler rehber eşliğinde gezilerek gazilere bilgiler verilecek.

Editör: TE Bilişim