Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 2016 yılı doğaya kanatlı hayvan yerleştirme programına, avcılar da destek verdi. 
Kula Avcılar Derneği Başkanı Suat Gündüz ve Yurtbaşı Mahalle Muhtarı Osman Kaşıkçı’nın Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne müracaatı üzerine, Orman ve Şu İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Manisa Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Salihli Şubesi tarafından kasalar içerisinde getirilen 2 bin keklik yavrusu, doğal ortamda üremesi için doğaya bırakıldı. Kula Avcılar Derneği Başkanı Suat Gündüz, keklik salımı sonrasında yaptığı açıklamada bölgede 3 yıl avcılığın yasak olduğunu söyledi. 
Yurtbaşı Mahallesi Muhtarı Osman Kaşıkçı ise, “Muhtarlığımız ve Kula Avcılar Derneği ile birlikte Manisa Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü’ne yapmış olduğumuz proje ile mahallemize 2 bin adet keklik salımı yapıldı. Avcı arkadaşlarımızın mahallemizde 3 yıl boyunca avlanmamaları için dikkatli olmalarını istiyoruz. Mahallemizde her türlü av yasaktır" dedi.
Editör: TE Bilişim