Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İsmail Maraş, Deneysel Fen Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEFAM) Müdürü Prf. Dr. Selim Uzunoğlu ve Fen Edebiyat Fakültesindeki diğer öğretim üyeleri ile birlikte Köprübaşı’nda organik zeytin yetiştiriciliği yapan ve yeni tesisler kurmak üzere olan İlhan Sarı’yı ziyaret ettiler.
CBÜ bünyesinde kurulan ve özel sektör ile ortaklaşa araştırma ve geliştirme işlemlerinin yapılacağı Fen Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEFAM) ile İlhan Sarı Organik Zeytin ve Zeytinyağı çiftliği ile işbirliği çerçevesinde Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Köprübaşı Kaymakamı İdris Akça, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir ve Köprübaşı MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ekrem Yılmaz’ın da katıldığı bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik İlhan Sarı Organik Zeytin çiftliği ziyareti ile başladı. Ardından tesis hakkında İşletme Yetkilisi Ali Alp tarafından bilgilendirme yapıldı. Yetkili Ali Alp Köprübaşı’na 12 yıl önce geldiklerini ve şu an 3500 dönüm zeytin çiftliği tesis ettiklerini söyleyerek şu an da 4000 m2 kapalı alanı olan son sistem bir zeytinyağı tesisinin inşaatına başladıklarını belirtti. Kapama Zeytin bahçesini gezen Vali ve beraberindekiler zeytinliğin büyüklüğüne hayran kaldılar. Deneysel Fen Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEFAM) Müdürü Prof. Dr. Selim Uzunoğlu üniversitemiz bünyemizde kurulan bu merkezin özel sektör üniversite işbirliği kapsamında ilklerden biri olduğunu belirterek hayırlara vesile olmasını temenni etti. Yıllardır özlenen Bilimsel akıl ile özel sektör aklının birleşerek ülkeye ve üretime katma değer katılacağına inandığını belirtti. İşletme Sahibi İlhan Sarı üretecekleri ürünün en kaliteli ve en iyisi olması gerektiğini ve bu nedenle ARGE’nin öneminin büyük olduğunu bunun içinde laboratuar ve araştırmanın çok önemli olduğunu bilimsel akla ihtiyaçları olduğunu belirtti. Bu kapsamda kendilerine faydalı olacağına inandıkları her türlü bilimsel araştırma için kendileri tarafından maddi ve manevi desteğin sağlanacağını belirtti. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş bu işbirliğinin ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ederim diyerek İşletme Sahibi İlhan Sarı’dan kurulum aşamasında olan fabrika hakkında bilgiler aldı.
Programda konuşan Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen ilçemizde böyle büyük düşünen ve büyük yatırımlar yapan işletmelerin olmasından mutlu olduklarını belirterek ilçe bu tür yatırımların ilki olan ve diğer yatırımcılarında önünü açan İlhan Sarı’ya teşekkür ederek Belediye olarak yapabilecekleri her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim