11 Mayıs günü Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine kaza geçirdiği iddiasıyla eşi Semih Ç. tarafından getirilen Burcu Akyol Ç. 16 gün süren yaşam savaşını önceki gün kaybetti. Dün memleketi Köprübaşı’nın Borlu Mahallesinde toprağa verilen Burcu Akyol Ç.’nin acılı babası dün 5 yaşına giren torunu Ecrin Tanem’in velayetini almak için başvuruda bulunduklarını söyledi.
22 yaşındaki Burcu Akyol Ç.’nin bir ay sonra bir erkek çocuk dünyaya getirmesi bekleniyordu. Talihsiz kadın önce karnındaki çocuğunu ardından da verdiği yaşam savaşını kaybetti.
8 aylık hamile annesi babası tarafından gözleri önünde öldürülen minik Ecrin Tanem ise teyzelerinin yanında yaşadığı travmayı atlatmaya çalışıyor. Dedesi tarafından önümüzdeki günlerde bir psikologa götürülecek olan minik çocuğun konuşması sonrası ortaya çıkan olay hakkında konuşan acılı baba Süleyman Akyol, “11 Mayıs akşamı gece 2’de telefon geldi. Hanımla buradan yola çıkarak 130 kilometre yola gittik. Vardığımızda çocuk ameliyattaydı. Çıktı bebek ameliyatına girdi sonra bir daha ameliyata girdi. Biz kaza diye biliyorduk. Sonra çocuk söyledi ‘anneyi baba öldürdü anneyi baba öldürdü’ diye biz ondan sonra öğrendik olayı. Ondan sonra bende karşı tarafın ailesini komple kovaladım. Çocuğumun darp olayını öğrendim. Torunumdan öğrenir öğrenmez ben durumu savcılığa bildirdim. İçerde diyorlar ama tam detayları bilmiyorum. Torunum 4 yaşında dün doğum günüydü 5 yaşına girdi” dedi.
Olayı sonradan öğrendiklerini anlatan baba Süleyman Akyol, “Kızımla eşi Kalemli köyüne düğüne giderken yolda tartışıyorlar. Bu sırada kızımı dövdüğünü biliyoruz. Aslında bir tek torunum biliyor olayı. Onun da anlattığı ‘Anneyi baba öldürdü, Anneyi baba öldürdü.’ Başka bir şey demiyor o da. Bizi gece saat 02:00’da çağırdıklarında ‘çocuklar kaza yaptı. Beyninde darbe var. Ameliyat edildi. Çabuk gelin’ denildi. Biz ertesi gün öğrendik ki kaza değil, darptan dolayı olan bir şeymiş. Daha sonra savcıya gittim. Başsavcı benim ifademi aldı. Yazılı bir ifade verdik” şeklinde konuştu.
Torunun darp yaşandığı sırada olay yerinde olduğunu anlatan Süleyman Akyol, “Torunum vuruş şekillerini anlattı. ‘Anneyi baba vurdu. Arabadan aşağıya indirdi. Ayağınla ayağınla vurdu. Ondan sonra batak vurdu’ diyor. Batağın ne olduğunu bilmiyoruz. Adliyede de batak demişti. Doktorların dediği raporlarda; taş veya demir ile saatlerce vurulduğu söyleniyor.
Torunun psikolojisi hakkında da konuşan Süleyman Akyol, “İki tane teyzesi var. Moralini onlar topluyor. Sürekli oynayıp vakit geçiriyor. Birkaç gün sonrada psikaytriye götüreceğim” dedi.

"ÇOCUĞUN VELAYETİNİ ALACAĞIZ"
“Biz çocuğumuzun velayetini alacağız” diyen Akyol, “Onlarla tüm ilişkilerimizi biteceğiz. Çocuğun soyismini her şeyini değiştireceğim. Devletten sadece, ömür boyu o adamın içeride yatmasını sağlamasını istiyorum. Eğer o çıkarsa benim başım derde girer. O dışarı çıkarsa ben devreye girerim. Sadece cezasını alsın, çıkmasın içeriden” diyerek suçlunun cezasını çekmesini istedi.

Editör: TE Bilişim