MASKİ Genel Müdürlüğü, Köprübaşı ilçesi Karaelmacık Mahallesi’ndeki Selimler küme evlerinde 52 yıldır susuzluk çeken mahallelinin derdine çare oldu. MASKİ ekipleri Selimler’de gerçekleştirdikleri içme suyu hattı döşeme çalışmasıyla uzun zamandır yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldırdı. Sularına kavuşan vatandaşlar, taşıma çilesinden kurtuldukları için çok memnun olduklarını belirterek, yapılan hizmetler için MASKİ’ye teşekkür ettiler.

“MASKİ’nin sayesinde suyumuza kavuştuk”
Hüseyin Akgün, “Daha önceleri suyumuzu kuyudan çekerek merkeplerle taşıyorduk. Sabah getirdiğimiz su akşama bitiyordu. Öyle olunca tankerle su taşımaya başladık. Ama traktör olmadığı için o da çok zor oluyordu.Böyle zorluklar yaşadık hep. Sonra Köprübaşı MASKİ Müdürlüğü’ne müracaat ettim. Allah razı olsun, onlar da yardımcı oldular. Hemen ekiplerini gönderdiler. Geldiler, hattı bağladılar. Şimdi sularımız musluklarımızdan akıyor. Bütün çalışanlara teşekkür ederim” dedi.
Durmuş Bozkurt, “Çok şükür köyümüze suyumuz geldi. MASKİ’nin sayesinde suyumuza kavuştuk. Allah razı olsun. Çok memnunuz. Başka ne isteyelim ki” dedi.

“21. Yüzyıl’da 1940’ları yaşıyor gibiydik”
Karaelmacık Mahalle Muhtarı Ali Kızılarslan, “Köy kurulduğundan beri toplam 32 hanede su yoktu. Halkımız daha önce sularını merkeplerle taşıyorlardı.80’li yıllardan sonra tanker yöntemiyle su ihtiyacımızı gidermeye çalıştık. Ne zaman ki Köprübaşı MASKİ kuruldu, mahallemize hizmetler gelmeye başladı. Bu hizmetler sadece suyla da sınırlı değil. Suyun olmadığı yerde altyapı da olmaz. Ama MASKİ kurulduktan sonra kanalizasyon işimiz de tam anlamıyla çözüldü. Bunun yanında suyumuz mahallemizin içine kadar geldi, sadece vatandaşlarımızın abonelik işlemlerini yapması kaldı. Şuanda bizim hemen hiçbirimizin evinde çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi suyla çalışan makineler yok. 21. Yüzyıl’da 1940’ları yaşıyor gibiydik.Artık Allah’a şükür suyumuz var.MASKİ’nin yapabileceği hizmetlerin çoğu köyümüze geldi.Allah razı olsun. Bu hizmetler için Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ’ye çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim