İstanbul'da yaşayan Burak Aydın (32), Rusya'da bir iş ortamında tanıştığı İnna Rakshona (28) ile evlenmeye karar verdi. İnna Rakshona, Rusya'daki işinden istifa edip İstanbul'a yerleşti. Nişanlanan çift, düğün davetiyelerini de bastırıp eşe dosta dağıttı. Balayında kalacakları otel bile belirlendi. Ancak, nikah tarihi almak için Kartal Evlendirme Dairesi'nin yolunu tutan çift, büyük bir şokla karşılaştı.

KİMLİK BİLGİLERİ KULLANILARAK SAHTE EVLİLİK YAPILMIŞ

Görevli memur, sistemde, Burak Aydın'ın 3 ay önce Manisa Kırkağaç'ta oturan 31 yaşındaki Ö.A. adlı kadınla evlendiğinin gözüktüğünü söyledi.Nikah talebini yerine getiremeyeceklerini bildirdi. Neye uğradığını şaşıran Aydın, Manisa Nüfus Müdürlüğü'nü aradı. Buradan, kimlik bilgileri kullanılarak sahte bir evlilik yapıldığını öğrendi.

HEMEN EVLİ GÖZÜKTÜĞÜ KADINI ARADI

Aydın, hemen kağıt üzerinde evli gözüktüğü Ö.A.'ya ulaştı. Telefonda konuştuğu Ö.A.'ya "Eşiniz benim kimlik bilgilerimi kullanarak sizinle evlenmiş. Büyük bir sahtecilik sonucu, yanlışlıkla benimle evlenmişsiniz" dedi.

SAHTE DAMAT ORTADAN KAYBOLDU

Bu kez bir şok da kadın yaşadı. Telefonu kapatan kadın, 3 ay önce evlendiği eşini arayıp hesap sordu. Tartışma üzerine sahte kimlik kullanarak Ö.A. ile evlenen adam ise ortadan kayboldu.

SAVCILIĞIN YOLUNU TUTTULAR

Evrakta sahtecilik sonucu hiç tanımadığı biriyle evli görünüp nişanlısı ile hayatını birleştirme hayalleri suya düşen Burak Aydın ve gerçek adını bile bilmediği kişiyle evlenip neye uğradığını şaşıran Ö.A. savcılığın yolunu tuttu. Sahte kimlikle evlilik yapıp Ö.A. ve Burak Aydın'ın hayatını alt üst eden kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

"SABIKALI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Şimdi Ö.A. evliliğinin mutlak butlan sebebiyle iptal edilmesini, Burak Aydın ise nişanlısı İnna Rakshona ile bir an önce evlenebilmeyi bekliyor. Ö.A' nın avukatı, "Eşgalini verdiğimiz şahsın gerçekte kim olduğu ve nerede olduğu hala tespit edilmedi. Şahsın sabıkalı olduğunu düşüyoruz. Aydın'ın kimlik bilgilerini nasıl edindiği araştırılıyor" dedi. 

Editör: TE Bilişim