Kırkağaç'ta son dönemde hırsızlık olaylarının sık sık yaşanmasına tepki gösteren esnaflar, büyük maddi zarara uğradıklarını ve artık emniyetin bu olaylara bir 'dur' demesi gerektiğini söylüyorlar.
İlçe de bir hafta içerisinde 3 iş yerine giren hırsızlar, Kırkağaçlı esnafa önemli derecede maddi zarar verirken, esnafında huzurunu bozdular. İlk olarak Kavun Market adlı iş yerine giren hırsızlar bir hafta sonra ise aynı gün içerisinde önce Akyol Market’i daha sonra ise Canberk Tekel bayisini soydular.
Canberk Tekel Bayisinde bulunan güvenlik kameralarına aldırış etmeyen hırsızlar, Kırkağaç İlçe Emniyet Müdürlüğüne 200 metre mesafede olmasına rağmen tam yarım saat bu iş yerine girmek için uğraştılar. Sonunda amaçlarına ulaşan hırsızlar, Şair Eşref Stadyumu karşısında ki Canberk Tekel Bayisini yaklaşık 20 Bin TL'lik zarara uğrattı. Kırkağaçlı esnaf son zamanda sık sık meydana gelen hırsızlık olayları sonrası isyan ederken, "Artık huzurumuz kalmadı. Evimize dahi gidemiyoruz" dediler.
20 bin TL zarara uğradığını söyleyen Canberk Tekel Bayisi sahibi Orhan Uğurlu "Hırsızlar alarm ve güvenlik kameralarına rağmen elini kolunu salla sallaya iş yerlerimizi soyuyor. Bir yılda ikinci defa bu olay başıma geldi. Hırsızlar sigara ve kasadan para çaldılar. Benden başka bir çok iş yerine daha girildi. Kırkağaç esnafı artık huzursuz. Polisimizden ricamız bu hırsızların bir an önce yakalanması ve bu olayların artık durması" dedi.
Kırkağaçlı esnaf kamerada yüzleri açıkça belli olan bu hırsızların bir an önce yakalanmasını ve bu hırsızlıkların artık son bulmasını istiyorlar. Polisler ise hırsızları her yerde arıyor.

Editör: TE Bilişim