Hacı İsmail Dereköy Anadolu Lisesi 10-B sınıfı öğrencileri gösterdikleri üstün performansla tatbikata ayrı bir heyecan kattı. Yangın ve deprem tatbikatında görev alan Hacı İsmail Dereköy Anadolu Lisesi öğrencilerinin rollerini gerçekçi oynaması tatbikatı izleyenlerden tam not aldı. Özellikle yapılan gerçekçi makyajlarıyla dikkat çeken öğrenciler, tatbikatta kendilerine verilen görevleri büyük bir heyecan içerisinde yerine getirdi. Tatbikat sonunda herkesten alkış alan öğrencilere Kırkağaç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Münger de özel olarak teşekkür etti.
Başhekim Münger, "Öğrencilerimize ayrı bir parantez açmak lazım. Hepsi birer profesyonel oyuncu gibiydi. Kendilerine bizlere verdikleri destekten ötürü teşekkür ederim." dedi.
Öğrenciler ise verilen görevin en iyisini yapmak için uğraştıklarını dile getirdi.

Tatbikat gerçeğini aratmadı
Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü Acil Afet Şubesi personeli Nilüfer Altıner, Gökçe Sönmez ve Manisa Kamu Hastaneler Birliği Sivil Savunma Uzmanı Abdullah Kırlı’dan oluşan heyetin nezaretinde, Hacı İsmail Dereköy Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerinin desteğiyle hastane personelinin 7,2 şiddetindeki bir deprem ve yangın anında nasıl davranacaklarına yönelik bilincin oluşturulması için Kırkağaç Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı, gerçeğini aratmadı.
Başarıyla sona eren tatbikatın ardından Hastane Başhekimi ve HAP Başkanı Dr. Ali Münger, "Bu tür doğal afetlerin yaşanmamasını temenni ediyorum. Kırkağaç Devlet Hastanesi olarak sadece sağlıkta değil bu tür doğal afetlerde de ne kadar hazırlıklı olduğumuzu göstermek için yapılan bir tatbikatı gerçekleştirdik. Rutin bir işlemin dışına çıkmaya çalıştık. Verimli olduğunu düşünüyorum. Tatbikat sürecinde emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca tatbikat sırasında aktif görev üstlenen HİDAL öğrencilerine de teşekkür ediyorum” dedi. 

Editör: TE Bilişim