Hz. Peygamber'in (s.a.v.) kutlu soyundan zatların kabirlerinin bulunduğu Bakır kasabasındaki türbe, manevi atmosferiyle ilgi odağı haline geldi. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişinin ziyaret ettiği Seyyidler Türbesi, ormanın içerisinde saklı. Türbe, yaklaşık 200 dönümlük mezarlığı andıran bir yerde bulunuyor. Seyyide Fatıma Kadın’ın türbesinin de bulunduğu bu maneviyat dolu yerin, yıllar önce bir yangın sonucu keşfedildiği ifade ediliyor. 
10 yıldır buranın bakımı ile ilgilenen Orhan Ergörmüş, yıllar önce burada bir yangın çıktığını belirterek, “Burası bilinmeyen bir sebeple kendiliğinden yandı. Sadece bu Seyyide Fatıma Kadın'ın kabrinin olduğu yer yanmadı. Ama görünürde kabir yoktu o zaman. Daha sonra burası anlaşıldı ve Seyyide Fatıma Kadın'ın kabrine ulaşıldı. O günden bu yana bu türbe korunarak bugünkü haline hayırsever vatandaşların katkısıyla getirildi. Bu alana hayırseverlerin destekleriyle cami bile inşa edildi. Her yıl burada 2 bin kişilik hayır yemeği veriliyor. Bunun için de alt katta bu hayır zamanında hazırlıkların yapılacağı bir alan var” dedi. 
Buranın yıllardır çoğu insanın uğrak yeri olduğunu belirten Ergörmüş, gece gündüz ziyaretçilerin hiç eksik olmadığını dile getirerek, “Buraya sağolsun belediyemizin destekleriyle güzel bir yol kazandırdık. Parke taşları döşedik. Ama sadece ışıklandırma sorunumuz var. Hava karardığında ziyaretçilerimiz rahatlıkla dua ve Kur'an-ı Kerim okuyamıyor” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim