Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde çevre il ve ilçelerde sahte kimliklerle postanelerden para çeken ve dolandırıcılık suçundan aranan şahıs suçüstü yakalandı.

Kırkağaç İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, çevre il ve ilçelerde aranan dolandırıcıyı Kırkağaç Postanesinde sahte kimlikle işlem yaparken suçüstü yakaladı. Özellikle çevre ilçelerde sahte kimliklerle işlediği suçlar nedeniyle aranmakta olan Hasan D. Kırkağaç’ta yakayı ele verdi. Kırkağaç ilçe postanesine giden ve Ali Karaçam isimli sahte kimlikle işlem yapan Hasan D.’ye Kırkağaç polisi operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda Hasan D.’nin üzerinden Selahaddin Pulat ve Ali Karaçam isimli kimlikler ile birlikte yüksek miktarda Türk Lirası ile döviz çıktı.

Kimlik sorgulamalarından net bir sonuç çıkmayınca yapılan parmak izi kontrolünde parmak izinin Hasan D.’ye ait olduğu anlaşıldı. Hasan D. savcı talimatıyla gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan şahsın daha önceden 5 yıl 20 günlük kesinleşmiş hapis cezasının olduğu da ortaya çıktı. Mahkeme sonrası Hasan D. tutuklanarak Kırkağaç Kapalı Cezaevine teslim edildi.

Şahsın ayrıca Turgutlu’da aynı yöntemlerle ilçe postanesini sahte kimliklerle dolandırdığı ortaya çıktı.

Editör: TE Bilişim