Bin Günde Bin Gölet Projesi kapsamında Manisa’da 4 adet Sulama Barajı yapılacağını kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Manisa’da inşa edilen Kırkağaç Küçükdere Göleti inşaatının gövde dolgu imalatının tamamlandığını belirtti. Özdağ, “Yöre topraklarına bereket katacak tesis brüt 2 bin 590 dekar münbit araziyi modern borulu şebeke ile sulayacak. Gediz ovasında 1 Milyon 200 Bin dekar arazide açık sistem ile kanallar vasıtasıyla sulama yapılıyor. Bu kapalı devreye alındığında 1 Milyon 800 Bin dekar alan sulama imkanına kavuşacak. Göletle ilgili çalışmalar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde başlamıştı. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile devam ediyor. Manisa’da şu anda 46 Göletle ilgili çalışmalar devam ediyor İnşallah 2016 yılında inşallah 46’sını da hizmete açacağız. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Orman - Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GÖLETİN GÖVDE DOLGU İMALATI TAMAMLANDI

Manisa’da 2016 yılında yüze yakın açılışın yapılacağını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Manisa'da ne kadar yarım kalmış yatırım varsa bunları tamamlayacaklarını belirtti. Özdağ, “Bu hedeflerimizden biri de Kırkağaç Küçükdere Göletinin inşa çalışmasının tamamlanmasıydı. Şimdi bu Göletin gövde dolgu imalatı tamamlandı. Kırkağaç Küçükdere Göleti’nin gövde tipi ön yüzü membran kaya dolgudan yapılıyor. Talvegten yüksekliği 25 metre, gövde dolgu hacmi 442 bin m3 olan gölet inşaatı tamamlandığında 1 milyon 340 bin m3 su depolanarak brüt 2.590 dekar tarım arazisi sulu tarıma açılacak” dedi.

MÜNBİT TOPRAKLAR MODERN SULAMAYA KAVUŞUYOR

“Gövde dolgusunu tamamladığımız göletin hizmete alınmasıyla Manisa’nın münbit toprakları modern sulama ile sulanacak” diyen Özdağ, “Manisa için hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz. Tarım bizim can damarımız. Türkiye’nin tarım ihracatının önemli bir bölümü Manisa ilimizden karşılanmaktadır. Kırkağaç Küçükdere Göleti ile yörede artık ikinci ürün yetiştiriciliğine sınırlama gelmeyecek. Mevcut ürünlerde verim ve üretim artışı sağlanacak. Ayrıca, proje ile yılda 2 milyon 817 bin TL gelir artışı sağlayarak, çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz. Böylelikle ithalatımızı azaltacak, ihracatımızı daha da çok arttıracağız” diye konuştu.

13 YILDA 2,5 MİLYAR AĞAÇ DİKTİK

“Türkiye su zengini olmasa da su fakiri de değil" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ sözlerine şöyle devam etti; “Suları korumak ve su tüketiminde dikkatli olmak herkesin görevi. AK Parti iktidarında, toprağımızı korumak adına yaklaşık 2,5 milyar ağaç diktik. Barajlar yapıyoruz. Bu, çok önemli ve büyük bir yatırım. Yine toprağımızı korumak adına göletler yapıyoruz. Göletler inşa ederek Manisa’yı bir göller bölgesi haline dönüştürüyoruz. Bir yandan kiraz, bir yandan üzüm, diğer yandan çileğimiz, zeytinimiz, mısırımız yetişecek bir yandan da alternatif tarım ürünleri yetişmeye devam edecek. Söz sahibi güçlü ülke Türkiye hedefimizse Tarım ve su ile çok ciddi şekilde ilgilenmeliyiz. AK Parti iktidarı olarak bunu başardık ve başarmaya devam ediyoruz."

Editör: TE Bilişim