Kırkağaç'taki 1654 yaşındaki anıt zeytin ağacında hasat

Manisa'nın Kırkağaç Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Cihan Doğan, ilçedeki anıt ağaçtan zeytin topları. Doğan, 1654 yaşındaki Türkiye'nin en yaşlı ağacının, dünyada ise İspanya ve Yunanistan'dan sonra en yaşlı ağaçlar arasında 3'üncü sırada yer aldığını açıkladı.

Kırkağaç Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Cihan Doğan, ülkenin en yaşlı ağacında yılın ilk hasadını yaptı. Anıt ağacın, dünyada İspanya ve Yunanistan'dan sonra en yaşlı ağaçlar arasında 3'üncü sırada yer aldığını açıklandı.

Konuşma yapan Doğan, "İlçemizde yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan zeytin ağacı popülasyonu içinde birçok asırlık zeytin ağacı mevcuttur. Bu ağaçlar içerisinde 1654 yaşındaki anıt zeytin ağacı tescil edildi. Anıt ağaç tescil işlemleri, Kırkağaç Kaymakamlığı önderliğinde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından yürütülmüştür. 1654 yıldır verim veren anıt ağaç üzerinde aşılı Edremit, Gemlik, Uslu ve Aydın Memecik olmak üzere 4 farklı çeşit bulunuyor. Anıt ağacımızın verimi, yıllık ortalama 200-250 kilo kadardır. Her türlü bakım ve kontrolünden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz mesuldür. 1654 yaşındaki anıt ağacımız Türkiye'nin en yaşlı ağacı olarak İspanya ve Yunanistan'dan sonra dünyanın en yaşlı 3'üncü ağacı sayılıyor" dedi.
Editör: TE Bilişim