CHP’li kadınlar Kırkağaç’ta toplanarak 13 Mayıs Salı günü Soma’da meydana gelen faciadan sağ kurtulan madenciler ile bir araya geldi. Ziyarette, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, MYK Üyeleri Fatma Köse, Ayfer Yavaş, Malatya CHP Kadın Kolları İl Başkanı Güllü Tuncer ve CHP Manisa Kadın Kolları İl Başkanı Fadime Özçakır ve partililer yer aldı. Ayrıca CHP heyetine Manisa İl Başkanı Hasan Cahit Kaplan da eşlik etti. Parti binası önünde madencilerle uzun uzun sohbet eden ve onların sıkıntılarını dinleyen CHP heyeti, madencilere maddi manevi her konuda yanlarında olduklarını söylediler.

Ziyaret ile ilgili bir açıklama yapan CHP Manisa Kadın Kolları İl Başkanı Fadime Özçakır “Bizler emekten yana olan insanlarız. Geçen sene 1 Mayıs Emek Haftası'nda Zonguldak’taydık. Burada Zonguldak Kozlu madenlerine inmiştik. Yani madencilerimizin neler çektiğini biz yakından gördük ve yaşadık. Keşke her siyasetçi o madene bir girip çıksa da burada verilen emeğin oradaki yaşam koşullarının ve yaşanılan zorlukları bir bilse. Dolayısıyla bu emek ve insanca yaşama mücadelesinde hep birlikte yol alacağız. Allah sizleri bize bağışlamış. Bizler bu mücadeleyi unutmadık unutturmayacağız. Çünkü sadece kazada hayatını kaybeden kardeşlerimiz değil Türkiye’nin bir çok yerinde çalışan işçi kardeşlerimizin hayati tehlikesi var. Güvenilir, sağlıklı, insana dair insanca yaşam koşulları ve iş güvenliği üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bizim yolumuzda işte buradan geçiyor. Bugün de madenci kardeşlerimizle beraberiz. Acılarına bir nebzede olsa derman olabilmek için buradayız. Ben bizlere destek veren CHP Kadın Kolları Genel Başkanım Hilal Dokuzcan’a, MYK Üyelerimiz Fatma Köse, Ayfer Yavaş ve Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Gülü Tuncer’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

CHP’li kadınlar daha sonra Kırkağaç’ta şehit yakınlarını evlerinde ziyaret ettiler, ardından Soma’ya geçerek burada madencilerle birlikte iftar yemeğine katıldılar.

Editör: TE Bilişim