Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde yetiştirilen ve lezzetiyle ün salan kavunların, kış aylarında da tüketilmesi için askıya alma işlemleri başladı.

Kırkağaç'ta üretilen kavunların Belediye'ye yada özel şahıslara ait soğuk hava dopalarında askıya alındığını açıklayan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Melikşah Taşkın, Belediye'ye ait 12, şahıslara ait ise 7 depo bulunduğunu söyledi. Kırkağaç'ta bu yıl 12 bin dekar alanda kavun ekildiğini belirten Taşkın, fiyatların üreticiyi memnun ettiğini kaydederek şöyle dedi:

"Bostanlardan toplanarak getirilen kavunları depolarımızda askıya asıyoruz. Depolarda saklanan kavunlar Ocak ve Şubat ayına kadar tüketiciye ulaştırılabiliyor. 5 bin tona kadar kavunu asabilecek depo kapasitemiz mevcut."

Müdür Taşkın, bu yıl 'karadilim' kavununun yaygın olarak üretildiğini söyleyerek bu çeşitin ilçelerine özel bir lezzete sahip olduğunu dile getirdi.

'HER KAVUN KIRKAĞAÇ KAVUNU DEĞİLDİR'

13 dekar alanda kavun ektiğini ve 40 ton kavun elde ettiğini anlatan üretici Bahri Eski, Ağustos ayının sonunda asmaya başladığı kavunlarını, Nisan ayına kadar piyasaya   sunabileceğini söyledi. Eski şöyle konuştu:

"15 yıldır kavun işiyle uğraşıyorum. Türkiye'de başka bölgelerde kavun bitmeden piyasaya Kırkağaç kavunu vermiyorum. Çünkü kavunum en uzun süre dayanıklı ürünler arasında yer alıyor. Müşterilerime her kavunun Kırkağaç kavunu olmayacağını anlatıyorum. Dikkat etsinler; Malatya'da ve bazı bölgelerde kavunları Kırkağaç kavunu diye sattıklarını duydum." 

Editör: TE Bilişim