Manisa’nın Kırkağaç ilçesi Gelenbe Mahallesi'nde, geçen salı günü Sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışının etkisiyle kopan elektrik telleri, Gelenbe ve civarındaki bazı mahalleleri elektriksiz bıraktı. Kırkağaç merkezde ise Galericiler Sitesi'nde bazı blokların çatısını çökerten kar, zeytin ağaçlarının da dallarını kırdı.

ELEKTRİK TELLERİ KOPTU!

Gelenbe'de üç gündür elektriğin kesik olmasından dolayı vatandaşlar, ev, işyeri ve çarşı gibi yerlerde ihtiyaçlarını görmek için tüplü lüks veya mum kullanıyor. Üçüncü günün sonunda gelen elektrik, günlük hayatı biraz olsun normale döndürdü. Diğer mahallelerin elektrik kesintisi ise devam ediyor. Süleyman Doru adlı vatandaş, “Ben Güvendik Mahallesi'ndeyim. Yetkilileri aradık, 'Üç günden önce çözülmez.' dediler. Benim bildiğim Güvendik, Kınık, Dualar, Hacet mahallelerinde elektrikler yok. Yetkililerin bir an önce konuyu çözüp elektriklerin gelmesini bekliyoruz. Faturamızın günü geçtiği zaman elektriği hemen kesiyorlar. Biz kime şikayetçi olacağız, kime dayanacağız? Yetkililerden yardım istiyoruz. Bir hafta elektriksiziz, herkese yine de teşekkür ediyorum, bize 30 sene öncesini hatırlattılar.” dedi.

VATANDAŞLAR YOLLARDA MAHSUR KALDI!

Balıkesir’den Gelenbe’ye gelirken yolun kapalı olduğu saatler boyunca mahsur kaldıklarını da ifade eden Doru, şöyle konuştu: "24 saat yolda kaldık, adeta ölüme terkedildik. Karayolları, gece 10.00 civarında bırakıp gittiler. Ne vinç getirdiler ne de başka bir şey, hiç yardımcı olmadılar. Adeta milleti ölüme terkettiler. Erkek olanlar için hiç önemli değil, bunların içinde 4-5 yaşlarında çocukları olanları gördük mağdur. Bir de duyduk ki bazı televizyonlarda Kızılay yemek dağıtıyormuş. Hiçbir şey, kimse gelmedi, tam 24 saat kimse gelmedi Allah’ın Kulu gelmedi. Nasıl ya, kaçıncı asırdayız? Bunu sormak lazım, yani yetkililere kaçıncı asırda olduğumuzu sormak lazım. Karayolları ve AFAD ekibi, saat 12.00'de lambalarını yakıp, yani bir Şölen havasında sanki yardımcı oluyormuş gibi geldiler. Yazıklar olsun, yani benim hiç başka bir şey diyecek yanım yok. Nasıl bir şeydir? Soruyoruz biz, 'Karayolları özelleştiğinden dolayı araçlarımız yetersiz.' dediler. Ben artık günleri karıştırdım, o kadar mağdur olduk ki günü falan karıştırdım. İnsanlarda nasıl bir vicdan var, ben onu anlayamadım."

ELEKTRİKSİZ, SUSUZ, EKMEKSİZ KALDILAR

Bu arada Balıkesir sınırlarında, kar sebebiyle İzmir-İstanbul karayolunun trafiğe kapanmasıyla mahsur kalanlar, hayati ihtiyaçlarını mahalleden gidermek isteyince Gelenbeliler de zor durumda kaldı. Elektriğin olmadığı, bazı GSM operatörlerinin sağlıklı iletişim sağlayamadığı mahallede elektriksiz, telefonsuz, susuz, hattâ ekmeksiz olduklarını söyleyen Burhanettin Kıran, “Ekmeğimizi kendimiz yaptık ama yapamayan yaşlılar oldu, onlara da elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık.” dedi.

Editör: TE Bilişim