Manisa`nın Kırkağaç İlçesi`nde, boşandığı eşi Naciye Çam`ı bıçak ve tırpanla yaralayan, eski kayınpederi Kemal Çam ve kayınvalidesi Nazmiye Çam`ı ise öldüren 41 yaşındaki imam Hayrulllah Özdemir iki kez müebbet ve 24 hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmayı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de izledi.

Kırkağaç Belediyesi`nde taşeron firmaya bağlı temizlik işçisi olarak çalışan 29 yaşındaki Naciye Çam, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 7 yıl önce imam eşi Hayrullah Özdemir`den boşanıp, baba evine döndü. Mahkeme çiftin o dönemde 5 yaşında olan çocukları A.Ö.`nün velayetini annesine verdi.

Boşandığı eşinin başka biriyle evleneceğini duyan imam Hayrullah Özdemir, oğlunu almak için 7 Eylül 2014 tarihinde saat 01.00 sıralarında eski kayınpederinin Kadriye Mahallesi`ndeki evine geldi. İddiaya göre, Hayrullah Özdemir, çıkan tartışmanın ardından eski kayınpederi 60 yaşındaki Kemal Çam, kayınvalidesi 55 yaşındaki Nazmiye Çam ve boşandığı eşi Naciye Çam`ı vücudunun çeşitli yerlerinden defalarca bıçak ve tırpanla yaraladı. Nazmiye Çam olay yerinde, Kemal Çam ise kaldırıldığı Soma Beşyol Devlet Hastanesi`nde yaşamını yitirdi. Hayrullah Özdemir, olayın ardından oğlunu da alıp, gasp ettiği eşine ait otomobille kaçtı.

Polis, imam Hayrullah Özdemir`i, Balıkesir`in Kepsut İlçesi`nde yakaladı ve tutuklandı. Hakkında Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi`nde kasten iki kişiyi öldürmek, kasten yaralama, haneye tecavüz ve gasp suçlarından iki müebbet hapis ve 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan imam Hayrullah Özdemir, bugün karar duruşmasına çıktı. Duruşmaya imam Özdemir`in saldırısından yaralı kurtulan boşandığı eşi Naciye Çam katıldı. Duruşmayı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de izleyerek Çam`a destek verdi. Mahkeme, Hayrullah Özdemir`i, çifte cinayetten iki kez müebbet ve 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.

`KEŞKE YANIMDA OLSALAR DA BU KADAR SEVİNMESEM`

Eski eşi tarafından annesi ve babası öldürülen kendisi de yaralanan Naciye Çam duruşma çıkışında mahkemenin verdiği karardan duyduğu memnuniyeti dile getirip, `Verilen karar hakkında diyecek bir şeyim yok. Beklenilen sonuç çıktı. 15 aydır beni yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Keşke annem ve babam yanımda olsalardı da böyle bir karara sevinmeseydim` dedi.

Adaletin yerini bulduğunu söyleyen Naciye Çam, `Söylediği yalanlar hiçbir işe yaramadı, adaleti kandıramadı. Artık Naciyeler, annesiz, babasız, savunmasız kalmasın. Böylelerinin cezasını çekmesini ve yıldırıcı cezalar verilmesini diliyorum` diye konuştu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hoşgör de `Tüm kadın cinayetlerinde olduğu gibi bu davada katil Hayrullah Ö. `iyi hal` ve `tahrik` indirimi almak için çalışıyor. Bizler, hiçbir kadın cinayetinde ceza indirimi uygulanmasın diye buradayız. Kadınların cinayetlerinden uygulanan `tutku derecesinde aşırı sevgi`, `saygın tutum`, `iyi hal`, `haksız fiil` gibi gerekçelerle uygulanan ceza indirimleri kabul edilemez. Özgecan`ın katillerine nasıl ki ceza indirimi uygulanmadıysa tüm kadın cinayetlerinde ceza indirimleri uygulanmamalıdır` dedi.

Editör: TE Bilişim