Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde bulunan ‘Doğa Kampı’ Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen Ayın Gençlik Merkezi Mart Ayı Yarışmasında Türkiye 3.sü olan 75. Yıl Gençlik Merkezi gençlik liderleri ve gönüllülerini ağırladı. 75.Yıl Gençlik Merkezi, 1-31 Mart tarihleri arasında toplamda 7 bin üye girişi yaparken, 250 faaliyet gerçekleştirdi.

Türkiye’nin en modern ve doğa ile iç içe olan Doğa kampındaki gençlerin faaliyetlerini yerinde inceleyen Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, gençlerle paintball oyunu oynadı. Gecesinde spor salonunda düzenlenen etkinlikte bağlama eşliğinde şarkılar söyledi. Duman’a öğretmen eşi Gülseli Duman da eşlik etti.

"MANİSA'NIN EN GÜZEL YERLERİNDEN BİRİ"

   Öte yandan Doğa kampıyla ilgili bilgeler aktaran Duman, “Manisamızın en güzel yerlerinden biri burası. Doğasıyla, havasıyla çok hoş bir yer.Burada gençlerimiz kamp dönemlerinde yani Haziran ve Eylül ayları arasında belirli periyotlarda kamplarını gerçekleştiriyorlar. Bugün burada 75. Yıl Gençlik Merkezimizdeki gönüllü gençlerimizi ağırlıyoruz” dedi.

"MANİSALILAR TARAFINDAN FAZLA BİLİNMİYOR"

  Manisalılar tarafından buranın tanınırlığının az olduğunu ifade eden Duman, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz çok büyük katkı sağladı. Yaklaşık 2 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Burayı gençlere hizmet verecek güzel bir yer haline getirdiler. Paintball oyunu, tırmanma duvarı, basketbol, voleybol, yüzme gibi faaliyetlerin gerçekleşebileceği alanlarımız var. Doğa kampı olarak geçiyor. Herkesi buraya davet ediyoruz. Gelmek isteyen gençlerimize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kırkağaç İlçe Müdürlüğü olarak her türlü desteğe vermeye hazırız” dedi.

  Kamp kapasitesinin 180 kişi olduğunu söyleyen Duman kampı şöyle anlattı; "Kampta konaklama alanı olarak 4’er kişilik 40 adet bungalov, 4’er kişilik 16 adet yatakhane, toplantı salonu, havuz ile aktivite alanları bulunuyor. Kamp etkinlikleri olarak; paintball, futbol, yüzme, masa tenisi, voleybol, basketbol, okçuluk, sokak oyunları, halk oyunları, el sanatları, müzik, tırmanma, mini golf, vb aktiviteler yapılıyor. Kamp alanı iklimi; yazları sıcaklık oranları +40°C üzerine çıkmakta olup zaman zaman da serin ve esintili yaz geceleri yaşanıyor" 

Editör: TE Bilişim