Kırkağaç Mehmet Günek Türkbirliği İlköğretim Okulu yanında bulunan tarihi binalar tehlike saçmaya devam ediyor. Vatandaşlar, belediye tarafından binalara asılan, "Dikkat, Yıkılacak Derecede Tehlikeli Yapı, Uzak Dur" uyarı levhası dışında hiçbir önlem alınmamasına tepki gösterdi.

Uzun yıllardır boş kalan ve yıkılmak üzere olan binalarda ’Taşınmaz kültü varlığı’ olduğu için herhangi bir işlem yapılamıyor. Adeta kaderine terk edilen tarihi binalar özellikle yanı başında bulunan okulda eğitim gören öğrenciler için tehlike saçıyor. Okul giriş çıkışlarında binaların önünden geçen çocukların risk altında olduğunu belirten veliler binalara biran önce çözüm bulunmasını isterken, durumdan şikayetçi olan Ömer Koç isimli vatandaş, “Bir gün birimiz burada ağır yaralanacak ve bunun sorumlusu kim olacak? Bu bina yıllardır boş. Geçen fırtınada binanın birçok tahtası düştü. Hatta çocukların üzerine düşecekti. Kimse burayı önemsemiyor. Yetkililer sanırız ki tarihi bina diye yıkmıyor lakin binadan düşen parçalar kafamıza gelip bizi yada çocuklarımızı yaralayacak belki öldürecek. Sokaktan geçemez olduk” diyerek tepkisini dile getirdi.

Belediye ekipleri daha önce bu binalar için sadece bina üzerine “Dikkat, Yıkılacak Derecede Tehlikeli Yapı, Uzak Dur” levhaları asmıştı.

Editör: TE Bilişim