Kırkağaç merkez ve mahallerinde yaşayan dezavantajlı kişilerin giyim ve ayakkabı ihtiyaçlarını karşılamak üzere sponsor firmaların desteğiyle oluşturulan “Hayata İyilik Kat Sosyal Sorumluluk Projesi” hakkında bilgi alanVali Bektaş, başarılı çalışmalarından dolayı Kaymakam Dr.Mehmet Yeşilbaş ve eşi Sakine Yeşilbaş’ı tebrik etti.

BÖLGENİN EN BÜYÜK ÇİÇEK SERASI KIRKAĞAÇ’TA

Vali Bektaş daha sonra ilçede bulunan bölgenin en büyük, Türkiye’nin en büyük üçüncü çiçek serası olan Ege Tarımsal Çiçekçiliği ziyaret etti. Burada serayı ve çiçekleri yakından inceleyen Vali Bektaş, işletme sahibi Halide Soydan ile görüşerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.Soydan, 10 yıl önce hobi amaçlı yarım dönümlük seradaçiçek üretimine başladığını, çiçeklerinin beğenilmesiyle üretim alanını zamanla60 dönüme çıkardıklarını belirtti. Soydan, seralarında yılda 11 milyon adet çiçek ürettiklerini, yerel yönetimlere ve çiçekçilere yaptıkları satışın yanında ihracat da yaptıklarını söyledi.

Kırkağaç’ı daha önce birçok kez ziyaret ettiğini söyleyen Vali Bektaş, serayı ilk kez inceleme fırsatı yakaladığını, zahmetli bir iş olduğunu belirterek başarılarının devamını diledi.

Burada, serada çalışan işçilerle de sohbet eden Vali Bektaş, serada kullanılan tohum atma ve dikim makinesi ile yapılan çalışmaları izledi.

Editör: TE Bilişim