Proje kapsamında öğrenciler ilk olarak Öveçli Mahallesinde toplu halde sabah namazını kıldı. Daha sonra ise Soma ve Kırkağaç’ta Maden Şehitliklerini ziyaret ederek burada şehit madenciler için dualar okundu. Son olarak ise Merkez Karaosmanoğlu Camii'nde ikindi namazının ardından öğrencilerin okuduğu 301 hatmin duası yapıldı.

Özellikle Soma maden faciasında hayatını kaybeden Ramazan Mercan'ın oğlu 7. sınıf öğrencisi İbrahim Mercan'ın okuduğu dualar esnasında duygulu anlar yaşandı. Buradaki programa Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Müftü Yardımcısı Osman Canbolat, Kırkağaç İlçe Müftüsü Hüseyin Yaşar, Soma İlçe Müftüsü Eyüp Baldemir, Şehzadeler Mehmet Cesur, Alaşehir İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, İlçe Vaizi Osman Yılmaz, şehit aileleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okunan mevlitin ardından Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan camiyi dolduran vatandaşlara bir konuşma yaptı. Müftü Cihan, "2 yıl önce bu bölgede çok ciddi bir imtihan verdik. Bir taraftan 301 canımızı toprağa verdik bir taraftan da geride kalanlar olarak imtihan verdik. Tabi o günleri hatırlamak lazım mı? Evet o günleri hatırlamak lazım. Neden çünkü o kaybettiğimiz kardeşlerimizi minnetle şükranla yad etmek için o günleri hatırlamak lazım. Geride bıraktıkları emanetlere sahip çıkmak o günleri hatırlamak lazım. Halkımız maden faciasında öyle bir metin duruş sergiledi ki, dışarıdan gelip işi karıştırmak isteyenlere tavır koydu. Vatandaşlarımız bu kişilere 'Acımızı yaşamımıza fırsat verin, ortalığı karıştırmayın, siz gidin bu provokasyonlarınızı imansızların içinde yapın' dedi. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin, ailelerine ise sabır versin” dedi.

Programın sonunda konuşan proje sorumlusu Kırkağaç İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Halil İbrahim Sakin ise, "2 ay önce maden şehitlerimizi anmak için '301 şehidimize 301 hatim okuyoruz' isimli bir kampanya başlatmıştık. Bugün itibariyle bu kampanyamızı ve projemizi sonlandırmış bulunmaktayız. İkindi namazı öncesinde İl Müftümüzün katılımıyla okuduğumuz hatim duasıyla projemiz sona erdi. Bu proje ile 301 şehidimizi hakkıyla anmak ve onları unutmadığımızı göstermek istedik. Bu projeye destek veren tüm öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz. Allah okuduğumuz tüm duaları kabul eylesin" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim