Gazi İlköğretim Okulu Manisa’nın en kaliteli devlet okullarından biridir, bilirsiniz. Ama en şansız okullardan da biridir aynı zamanda. Çünkü okulun tam dibinde yoğun bir trafik söz konusu! Devlet hastanesi kavşağı var. Manisa’nın en bela kavşağı… Burada duran trafik Gazi İlköğretim Okulu’nu da olumsuz etkiliyor. Öğrenciler kamyonların ara gazları, arabaların korna sesleri, trenlerin geçiş esnasında çıkardığı gürültü patırtı arasında ders yapıyor. Bu sıkıntıyı yaşayan birçok okul var Manisa’da.  Ve maalesef dış etkenler yüzünden okullardaki ders kalitesi düşüyor.
Yani anlayacağınız Gazi İlköğretim Okulu’nun asıl sıkıntısı içeride değil dışarıda. Öğrenci okula gitmek için birçok engeli aşıp öyle varıyor. Tamam, Diyarbakır'ın Hazro ilçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Ormankaya köyünde yaşayan öğrenciler, eğitim görmek için kar kış demeden yaklaşık her gün 6 kilometre yol yürüyor ama bizim engeller de öyle basit sayılmaz. Trafik, hemzemin geçit, Devlet Hastanesi kavşağı!
Ama bir görüntü var ki hakikaten çıldırmamak elde değil. Gazi İlköğretim Okulu’nun güneyinde, eczanelerin bulunduğu caddede bir durak var. Dibinde de büyük bir market. Bu marketin büyükçe bir kamyonu var. Hani biraz daha büyürse TIR olacak cinsten. Akşamları, yani öğrencilerin çıkacağı servis saatinde kamyon geliyor ağır ağır. Ve yanaşıyor durağa. Arkada park halindeki araçlar biraz gerideyse duraktaki insanlara en azından otobüslerin gelişini görebilecek kadar bir yer kalıyor. Cadde müsait değilse durak tamamen kamyonun oluyor. Vatandaşlar ve çocuklar da haliyle caddeye çıkıp araç bekliyor. Bu arada çocuklar her an yoldan geçen araçlarla burun buruna servislere ya da şehir içi taşımacılığı yapan otobüslere binmeye çalışıyor. Hepimiz bu maketlerden alış veriş yapıyoruz.Memnunuz da. Sorun olan market değil, durağın işgal edilmesi!   
Durakta kamyon olmadığı zamanlarda da özel araçlar park ediyor. Bazı veliler de sırf kendi çocuklarını alabilmek için başkalarının çocuklarının hayatını tehlikeye atmaktan çekinmiyor. Tam çıkış saatinde bakıyorsunuz bir veli, çocuğunu almış durağa park ettiği arabasına binip basıyor gaza! Sağolsun trafik polisi amcalarımız da ortalıkta gözükmediği için akşam çıkışında Gazi İlköğretim Okulu’nun çevresi serbest bölgeye dönüyor. Ne durak var, ne yaya geçidi! Kim daha çabuk geçerse! Tam bir eve varma savaşı!
Bu çocuklara, bu velilere bu stresi yaşatmanın alemi nedir? Durakla market neden dip dibe? Madem olan olmuş, TIR büyüklüğündeki kamyonlar neden tam öğrencilerin çıkış saatinde mal boşaltır? Daha sakin bir saatte yapılamaz mı bu iş?  Ya da bu iş yapılırken bir trafik polisi gelip en azından uyarmaz mı?
Plansız büyüyen Manisa bir de sahipsizmiş gibi kalınca hakikaten üzülüyor insan. Bazı açmazlarımız var, çaresizliklerimiz… Zamanında bu şehir yanlış planlanmış. Birçok sıkıntının sorumlusu bugünkü yöneticiler de olmayabilir. Bunlara tamam. Ama nerede bir sıkıntı varsa rötuşlanabilir. En aza indirilebilir hatta çözülebilir. Benim tepkim sorunları görmezlikten gelen umursamaz hallere…