Manisa’daki 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreninin ardından konuşan İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, “Yerel seçimlerde İYİ Parti’nin hiç kimseyle bir ittifakı yok. Bu kesinlikle bu şekilde. Tabii ki de seçmen kendisi zaten yerel seçimlerde tabanda akıllı davranıp güçlü adayı zaten destekliyor” dedi.
Yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Akkal, “Yerel seçimlerde İYİ Parti’nin hiç kimseyle bir ittifakı yok. Bu kesinlikle bu şekilde. Tabii ki de seçmen kendisi zaten yerel seçimlerde tabanda akıllı davranıp güçlü adayı zaten destekliyor. Biz İYİ Parti olarak Türkiye’nin her yerinde, her ilçesinde, her ilinde mutlaka kendi çıkardığımız adaylarla devam edeceğiz. CHP ile bir ittifakımız yoktur. Daha öncesinde genel seçimlerde bir ittifakımız olmuştu ama şu anda herhangi bir şey yok. Gündemimizde de yok. İYİ Parti çok ciddi adaylarla hem Büyükşehir’e hem de 17 ilçeye taliptir. Manisa’da yerel seçimlerin en büyük favorisi İYİ Parti’dir” dedi.
“SEÇMENLER GÜÇLÜ ADAYIN ETRAFINDA BİRLEŞECEK”
15-20 gün sonra parti içi görüşmeleri tamamladıklarından sonra belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını bildiren Akkal, “2019 seçimlerinde Sayın Cengiz Ergün MHP’den seçildiğinde, CHP’lilerin çok ciddi bir katılımı, desteği olmuştu. Ben partide görevliyken CHP ile asla bir görüşmemiz olmadı. Bunu halk temelde kendisi yaptı. Doğru olan adayın etrafında birleşme özelliği var seçmenin. Seçmen iradesini ortaya koydu. Yine aynı şekilde ben yukardan il başkanlıkları olsun genel başkanlıklar olsun, şu anda herhangi bir girişimimiz yok. Sadece ve sadece kendi adaylarımızla çıkıyoruz. Tabii ki de yerelde Manisalı seçmenlerimiz yerelde güçlü olan seçmenlerin etrafında birleşeceklerdir” şeklinde konuştu.