Emir Fardin(18), Manisa'da yaşayan İran asıllı bir lise öğrencisi. 2015 yılında annesi ile birlikte İran'ın başkenti Tahran'dan Manisa'ya yerleşme kararı alan Fardin, Türkçe'yi, Manisa'da çalışmaya başladığı müze hamamında öğrenmeye başladı. Okul arkadaşlarının da yardımıyla Türkçe'sini geliştiren Fardin, kendi yazıp bestelediği Türkçe şiir ve şarkılarla büyük bir sanatçı olmayı hedefliyor.

Manisa Yunusemre Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrenci ve aynı zamanda okul meclis başkanı olan Emir Fardin, sanata duyduğu ilgi ile göz kamaştırıyor. 2015 yılından bu yana annesi ile birlikte Manisa'da yaşayan İran asıllı Fardin, Manisa'daki ilk izlenimlerini şöyle anlattı: "Manisa'ya ilk geldiğimiz yıl bir hayli zor günler geçirmiştim. Türkçe bilmiyordum ve bunu kendi çabalarımla öğrenmek zorundaydım.  Manisa'ya geldiğimiz ilk aylarda bir müze hamamında çalışmaya başladım. Orada bulunan çalışanların hepsi çok iyiydi, Türkçe'yi öğrenme konusunda bana çok fazla yardımları dokundu. Türkçe'yi öğrenmek için herhangi bir dil kursuna gitmedim. Daha sonra Yunusemre Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi'nde okumaya başladım. Burada birbirinden güzel arkadaşla tanıştım."

SINIFTA SÖYLEDİĞİ ŞARKI HAYATINA YÖN VERDİ
Manisa'da lise eğitimine başladığı yıllarda okul sıralarında söylediği bir şarkı ile hayatının değiştiğini söyleyen Fardin, "Bir gün okul sıralarında otururken bir şarkı mırıldanmaya başladım. Birkaç arkadaşım yanıma gelip, 'Bunu sen mi söylüyorsun' diyerek, daha gür bir sesle seslendirmemi istediler. Sınıf arkadaşlarımın destek ve önerileriyle okulun müzik gurubuna katıldım. Sonraki yıllarım hep müzikle geçti" şeklinde konuştu.

DESTEK OLAN DA OLDU, ENGEL OLAN DA

Müzik çalışmalarına başlamasıyla birlikte birçok engelle karşılaştığını söyleyen Fardin, "Müzik hocam Eren Güner ile tanıştıktan sonra müziğe olan ilgim kat be kat arttı. Hocamızın müzik stüdyosunda gitarı öğrenmeye başladım. Geçtiğim yıl gençlik haftasında Manisa Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda sahne aldık. Ardından öğretmen ve arkadaşlarımın da desteğiyle ulusal bir ses yarışmasına katılmak için müracaatta bulundum. Elemeleri geçmeme rağmen sahneye çıkarılmadım. Sesimi duyurmak için çok çabaladım. Bu süreçte birçok insan dalga geçerek bana engel olmaya çalıştılar. Eren ve Meliha Hoca'm bu süreçte bana sürekli destek oldular. Müzik konusunda çok iddialıyım, Allah izin verirse her türlü engele karşı pes etmeden yoluma devam edeceğim" ifadelerini kullandı.
 
TÜRKÇE YAZDIĞI ŞİİR VE TÜRKÜLERİ SESLENDİRİYOR
 
Müziğin, insan yaşamının önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu dillendiren Fardin, "Nasıl ki insan vücudu yiyeceksiz eksik kalıyorsa, insan ruhu da müzik olmadan eksik kalıyor. Müzik insanın eksikliğini tamamlıyor" yorumunda bulundu. Müzik stüdyosunda aldığı eğitimle farklı türküler seslendirmeye başladığını söyleyen Fardin,"Eren Hoca'mızın desteğiyle birçok şarkı seslendirme fırsatımız oldu. Zamanla sanatın verdiği ilgi ve istekle beraber Farsça ve Türkçe şiir ve türküler yazmaya başladım. Hocamızın desteğiyle müzik çalışmalarında uzun bir yol kat ederek yazdığım türküleri seslendirmeye başladım. Hocamız ve arkadaşlarımızın desteğiyle daha fazla işler başaracağımıza inanıyorum" dedi.