Bu yıl İnovasyon temasıyla 85. kez açılan İzmir Enternasyonal Fuarı'na gittiniz mi?
Hayır daha gitmedim diyenler!
Acele edin!
Çünkü fuarda bu sene eğlence, sanat, lezzet, sinema, konser, tiyatro, ticaret, yenilik, tasarım ve 'MANİSA' var!
Henüz gidemeyenler, merak edenler, mutlaka gidecek olanlar ve gitmeyip-gidemeyip sonradan sızlanacaklar için ön bilgi mahiyetinde değerlendirilmesi adına, biz dilimizin döndüğünce İzmir'deki Manisa'yı anlatalım.
Ben diyorum ki bu fuar ve bu stanttan sonra Ege'de bazı şeyler değişti.
Yıllardır İzmir'in gölgesinde kaldığımız için şikayet ettiğimiz kentimiz var ya!
Hazırlanan muhteşem standla başta İzmirliler olmak üzere tüm katılımcıları hayran bıraktı.
Zaten bunun böyle olduğu, ilk iki günde fuardaki 'Manisa' standını 20 bini aşkın kişinin ziyaret etmesinden de belli. 
Açılışından bu yana standta olan birisi olarak; 'Manisa kendini aşmış'
'İlk paranın Manisa'da basıldığını burada öğrendim'
'Soframızdaki üzümler meğer Manisa'nınmış'
'Manisa'nın sadece mesiri yokmuş' gibi birçok cümle duydum, Manisa'yı yeni öğrenen bir çok kişiyle tanıştım.
Onlara fuarı ve Manisa'yı sorduğumda fuardan çok fazla bahseden olmadı. Çünkü 'Manisa' tanıtım standıyla akıllarını almıştı.
Demek ki ortada bir başarı var! Emeklerin karşılığı var. Ve en önemlisi yıllardır sıkıntısını çektiğimiz 'Tanıtım' işini demek ki artık yapabiliyoruz. Başarabiliyoruz.
Türkiye'nin ilk fuarında Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından SNS Fuarcılık'a hazırlatılan 'Manisa Standı'nı size biraz anlatmak isterim.
Magnesia (manyetizma) adından hareketle yola çıkılmış ve 'Yer yüzününün Çekim Merkezi Manisa' diye bir slogan üretilmiş. Stand hazırlanırken de Manisa 17 ilçesiyle bir bütün olarak düşünülmüş.
Manisa il genelinin tarihi, turistik ve kültürel değerleri en eskiden günümüze sıralanmış.
Stantta neler mi var?
Girişinde sizi Kuva-i Milliye Anıtı karşılıyor. 14 bin yıl öncesine ait Kula Peribacaları'nın arasından standa giriş yapıyorsunuz.
UNESCO tarafından tescilli Türkiye'nin ilk ve tek jeoparkı'nı tanıyorsunuz. Aigai ve Sardes'le zaman yolculuğunuz başlıyor.
Kula Evleri, Şehzadeler Şehri derken Manisa'nın tarihsel zenginliğine bir Manisalı olarak bile şaşırıyorsunuz.
Neler yok ki standta?
İl genelindeki termal kaynaklar, ılıcalar, kaplıcalar, Demirci, Gördes ve Selendi'nin el dokuma halıları, kilimleri, Yuntdağındaki Obasya, Türkmen Şelalesi, tüm doğal güzelliklerimiz, Spil'imiz, yılkı atlarımız, anemonlar, Manisa'nın Şehzadeleri ve Manisa'dan yetişen Osmanlı Sultanları, taht Hafsa Sultan, nedimeleri.
Sonra Tarımsal ürünlerimiz.
Üzümün başkenti olduğumuzu bütün dünyaya duyuruyoruz. Zeytinde Akhisar'ın aldığı yol, Kırkağaç’ın kavunu, Köprübaşı’nın çileği, Köprübaşı'nın sazan balığı daha neler neler.
Bir yanda Tarzan fidan dağıtıyor, her yerde Belediye Konservatuarı'nın hazırladığı bir etkinlik, bir gösteri. Her köşede ziyaretçileri hayran bırakan bir sürpriz.
Ağlayan Kaya, Atatürk Kent Parkı, Edebiyat Sokağı, Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı, Muradiye Camii, Soma Maden Anıtı, Manisalı kadınların ürettiği el sanatları, gezdikçe hayran kaldığınız ve son derece canlı, yaşayan bir stand.
Herkes, her şeyin önünde fotoğraf çektiriyor. Coşku her yanı sarmış.
Yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda hazırlanan stand, Basmane kapısı girişindeki 1-A Holü’nde yer alıyor.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri de gösterileriyle hem standa hem de fuara renk katıyor.
26 Ağustos'taki açılışa katılamayanlara üzücü de bir haberim var.
Evet üzücü çünkü! 15. yılında 'Efsanelerin dansı ANADOLU ATEŞİ' Manisa Standındaydı.
Ve her zaman ki gibi izleyenleri büyüledi.
4 Eylül'e kadar açık kalacak Manisa standında bundan sonra neler var? diye soranlar olduğunu biliyorum.
Kula Yaren ekibi, 30 Ağustos Özel Programı, Halk Dansları ve Halk Müzik programı, Pop konseri, Sardes Dinletisi ve Tiyatrolar gururumuz Manisa standında yer alacak.
Ayrıca yazarımız Engin Topuz'da yazarlar Deniz Erbulak ve Bedriye Aksakal ile birlikte Manisa standında okuyucularıyla bulaşacak.
Hadi o zaman!
Daha fazla vakit kaybetmeden İzmir'in gölgesini kaldıran Manisa standını ziyaret edin ve zaman tünelinden geçtikten sonra Manisa ile Büyükşehirle ve eseri ortaya çıkaranlarla gurur duyun!
Çünkü bir kez gittiğiniz de mutlaka bir kez daha gideceksiniz!