Sarıgöl’de düzenlenen bir törenle Muhtarlar Günü kutlandı. Muhtarların ziyaretinde konuşan Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç ilçede biran önce Muhtarlar Derneğinin kurulması için talimat verdi.

Sarıgöl Kent Meydanında düzenlenen törende Sarıgöllü muhtarlar Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün önemini belirten konuşmayı Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Serkan Mintaş yaptı. Mintaş konuşmasında, "Başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarih ve 11 sayılı genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanmaya başladı. Muhtarlar seçimle iş başına gelen kişilerdir. Muhtar demokrasinin temel taşıdır. Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Aydın Çine ilçesine bağlı Karpuzlu köyünden 1933 yılında seçilen Gül Esin’dir. Atatürk tarafından ödüllendirilmiştir. Atatürk’ün kadınlara verdiği önemin kanıtıdır. Sarıgöl’ün de ilk kadın Muhtarı Çavuşlar Mahalle Muhtarı Alime Kocabıyık’tır. Muhtar, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerel demokrasinin en eski örneğini teşkil eder. Halkla devlet kurumları arasında arasında köprü vazifesi gören muhtarlarımız aynı zamanda halkın sesidir." dedi.

Sarıgöllü 35 mahalle muhtarı daha sonra, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç’ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Kılınç muhtarların gününü kutlayarak bir süre sohbet etti. Kaymakam Kılınç ilçede bir an önce Muhtarlar Derneğinin kurulması için talimat verirken, muhtarlar daha sonra Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk’u da makamında ziyaret etti.
Kaynak: iha