Yaklaşık 3 yıldır Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasının 5'i tutuklu 51 sanıklı ceza davasında savcılık mütalaasının ardından sanıkların savunmalarını vermesi devam ediyor. 22. duruşmanın üçüncü celsesinde tutuklu sanıklar İsmail Adalı ve Ertan Ersoy savunmalarını yaptı. Slayt gösterisi eşliğinde 480 sayfalık savunma yapan Ertan Ersoy, yaklaşık 3 yıldır devam eden davada olayın nasıl yaşandığının belirlenemediğini ve neden yargılandıklarını bilmediklerini söyledi. Ersoy, "Gönül isterdi ki kazanın nedeni belli olsun. Biz de hangi suç ve nedenden yargılandığımızı bilelim. Savcı mütalaasında birinci ve ikinci bilirkişi raporları senaryo ve kurgu üzerine hazırlanmış. Bilimsel bir dayanakları yok. Raporlarda kazanın oluş nedeniyle ilgili net bir şey de yok. Kurgular üzerine yazılmış raporlar. Mütalaada bile halen olayın nasıl olduğu belli değil. Özellikle madende kaza öncesi iş güvenliği ve sağlığı konusunda görevi yerine getirmemekle suçlanıyorum. Benim iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili görev ve yetkim zaten yok. Madencilik Faaliyetleri ve Uygulama Yönetmeliği'nde teknik nezaretçinin görev ve yetkileri belirlenmiştir. Bu görev ve yetkiler içerisinde benim iş sağlığı ve güvenliği görevim yok. Belirtilen kusurların hiçbirinde teknik nezaretçiyi ilgilendiren bir husus yoktur. Bu nedenle üzerime atılan suçları kabul etmiyorum" dedi. 
Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ise tutuksuz sanık Yasin Kurnaz savunma yaptı. Üzerine atılan suçları kabul etmediğini belirten Kurnaz, olayın yaşandığı tarihte izin olduğunu söyledi. 
Kurnaz'ın savunmasının ardından mahkeme heyeti, mahkeme başkanı Salih Pehlivanoğlu'nun ilçe seçim kurulu başkanı olmasını göz önünde bulundurarak, duruşmayı 27 Haziran tarihine erteledi. 

Editör: TE Bilişim