Ordu İl Jandarma Komutanlığı tarafından, kentte işlenen faili meçhul cinayetlerin çözülmesi için kurulan özel ekip faili meçhul tüm cinayetleri çözerek, faillerini yakaladı. Son olarak Ordu ve Samsun’da 13 kişiyi öldürdüğü belirlenen, Türkiye’nin konuştuğu seri katil Mehmet Ali Çayıroğlu’nu yakalayan ve cinayetlerini aydınlatan jandarma özel ekibinin, Ordu’da farklı tarihlerde işlenen 4 faili meçhul cinayeti daha çözdüğü belirtildi.
Seri katili yakalayan özel ekip 4 faili meçhul cinayeti daha aydınlattı
Jandarma Özel Ekibi ilk olarak bir kayıp cinayetini aydınlattı. Altınordu ilçesine bağlı Oğmaca Mahallesi’nde 18 Ocak’ta jandarmaya giden Birsen K., Eşi Tuncay K.’nın kaybolduğu ihbarında bulundu. Bir hafta süren aramanın ardından ekip, evin yanında yıkanmış kan izine rastladı. Yapılan aramada Tuncay K.’nin cansız bedeni evinin 500 metre yakınında fındık bahçesinde çukurda bulundu. Tuncay K.’nin, kendisine sürekli şiddet uygulaması nedeniyle eşi Birsen K. tarafından başına odun vurulmak suretiyle öldürüldüğü, oğlunun da yardımıyla cesedi evden taşıyıp çukura attığı tespit edildi. Suçunu itiraf eden Birsen K. ile oğlu Talip K. 4 Şubat’ta tutuklandı.
Ormanda izini kaybettirmeye çalıştı
Seri katili yakalayan özel ekip 4 faili meçhul cinayeti daha aydınlattı
Perşembe ilçesine bağlı Soğukpınar Mahallesi’nde şubat ayında Bahar K. ile oğlu 11 yaşındaki Ömer K. evlerinde bıçaklandı. Ömer K., evde hayatını kaybederken, anne Bahar K. olaydan birkaç gün sonra hastanede yaşamını yitirdi. Özel ekip, cinayetin izini sürerek, akrabası olan Rüstem K.’nın cinayeti işlediğini ortaya çıkardı. Ormanlık alana kaçarak açlığa dayanamayınca ormanı terk etmeye çalışan Rüstem K. olaydan bir hafta sonra bölgede konuşlanan Jandarma komando ekipleri tarafından yakalandı. 8 Şubat’ta mahkemeye çıkarılan Rüstem K. tutuklandı.
14 yıl önceki cinayet de aydınlatıldı
Seri katili yakalayan özel ekip 4 faili meçhul cinayeti daha aydınlattı
Fatsa İlçesinde 2004 yılında evinin önünde av tüfeği ile vurularak öldürülen Mehmet I.'nın dosyası özel ekip tarafından 14 yıl aradan sonra tekrar ele alındı.  Mehmet I.’nın aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan kardeşi olan, Ahmet I.’nın azmettirmesi sonucu, komşusu Yıldıray K. tarafından öldürüldüğüne ilişkin bulgular elde edildi. Özel ekip, 2015 yılında Fatsa Bolaman’da düğünde öldürüldüğü ortaya çıkan Ahmet I.'nın evinde, ağabeyi Mehmet I.’nın cinayetinde kullanılan av tüfeğini gömülü olarak buldu. 14 yıl sonra aydınlatılan cinayet olayının ardından, Mehmet I.’nın kardeşi Ahmet I.'nın azmettirmesiyle komşusu Yıldıray K. tarafından öldürüldüğü belirlendi. Cinayeti aydınlatan ‘Jandarma Özel Ekibi’ Yıldıray K.’yı yakaladı. Yıldıray K., 25 Mayıs'ta tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

Editör: TE Bilişim