Çiçekli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiği 10 aylık zaman içerisinde toplam 2 bin 265 dosya hakkında işlem başlatıldığını ve bin 312 kişi hakkında karar verildiğini belirtti.
FETÖ gibi bir ihanet şebekesiyle mücadelenin durmaksızın sürdürüldüğünü aktaran Çiçekli, "10 aylık zaman içerisinde Manisa 2'nci, 3'üncü ve 4'ncü Ağır Ceza Mahkemelerinde FETÖ'den Cumhuriyet Başsavcılığımızca mahkemelere 2 bin 265 dava açıldı. 3 bin 970 şüpheli hakkında işlem devam ediyor. Yargılanan toplam bin 312 kişi hakkında karar verildi. Bu kişiler 2 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezası aldılar. 95 kişi berat etti. 51 kişi ise etkin pişmanlık yasasından tahliye edildi. 532 kişi de hükmen tutuklu olarak halen ceza infaz kurumunda bulunmaktadır. " diye konuştu.
Cumhuriyet Başsavcısı Çiçekli, FETÖ'nün davaları kısa sürede açılarak hızla sonuçlandırıldığını ifade etti.
FETÖ ile ilgili davalara bakan cumhuriyet savcıların ve Ağır Ceza Mahkemelerin tüm gayreti ile çaba sarf ederek görev yaptığını hatırlatan Çiçekli, "Cumhuriyet Savcılılarımız tarafından soruşturulmaların tamamlanması için etkin ve hızlı bir şekilde soruşturma işlemleri devam etmektedir. Suç işleyenler cezalandırılacak, suç işlemeyenler ise rahat olsun. Vatandaşlarımız hukuka ve adalete güvensinler. Hakim ve savcılarımız gece gündüz demeden çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim